5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Eş katiline 15 yıl ağır hapis

TRABZON'DA EŞİNİ ZEHİRLEYEREK ÖLDÜRDÜĞÜ İDDASIYLA YARGILANAN KADINA 15 YIL AĞIR HAPİS CEZASI

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaklaşık 5 ay önce eşinin yemeğine "Fındık zehiri" diye tabir edilen tarım ilacını koyarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan kadın 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Emine Ç. (68) hazır bulundu. Hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan sanık Emine Ç., duruşmadaki ifadesinde suçsuz olduğunu belirterek " Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum. Hastayım ayakta duramıyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanık Emine Ç.’yi resmi nikahlı eşini kasten öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasında daha sonra maktülün eylemi haksız tahrikin etkisi altında gerçekleştirdiği, yargılama sürecinde pişmanlığını göz önünde bulundurarak 15 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırdı.

Akçaabat ilçesinde 5 Haziran 2009 günü meydana gelen olayda Emine Ç., eşi Arslan Ç.'nin kendisine yıllardır eziyet ettiği, bir çok kez öldürmek istediği ve olay günü de aynı davranışlarına devam etmesi üzerine pişirdiği yumurta ile hazırladığı ayranın içerisine fındık zehiri olarak tabir edilen böecek ilacını koyarak eşinin ölümüne sebeb olmuştu. Çiftin bir gün önce de boşandığı ancak kararın kesinleşmediği ortaya çıkmıştı.

TRABZON'DA EŞİNİ ZEHİRLEYEREK ÖLDÜRDÜĞÜ İDDASIYLA YARGILANAN KADINA 15 YIL AĞIR HAPİS CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:22:05
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 15:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?