5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Eski mezunlar yıllar sonra buluştu

Türkiye'nin en eski eğitim kurumlarından biri olan Trabzon Lisesi'nden 1980 ile 1990 yılları arasında yatılı bölümde eğitim-öğretim gören mezunlar, uzun yıllar sonra öğretmenleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

Trabzon Lisesi Yatılı Bölümü Mezunları 1. Buluşma Günleri adı altında düzenlenen etkinliğe dönemin yatılı bölümünden sorumlu müdür yardımcıları Halit Muzaffer Ermiş, Kenan Bülbüloğlu ve Muhittin Sarıkoç'un yanı sıra okuldan mezun olan eski öğrenciler katıldı.

Trabzon Lisesi'nin bir gurur abidesi olarak her zaman gönüllerinde olduğunu belirten Ermiş, eski öğrencileriyle buluşmanın kelimelerle tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu vurguladı. Ermiş, Trabzon Lisesi'nin 100. kuruluş döneminde çalışmalara katılan bir eski öğretmen olarak çok mutlu olduğunu da belirterek, “Trabzon Lisesi Türkiye'nin bir eğitim çınarıdır. Öğrencilerimizi uzun bir aradan sonra yeniden karşımızda görmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

Trabzon Lisesi'nin yatılı bölümünden bakanlar, milletvekilleri ve çok önemli bürokratların yetiştiğini dikkat çeken Ermiş, “Trabzon Lisesi'nin yatılı bölümünün çağa ayak uyduramadığı için kapatıldığı söyleniyor. Ama Trabzon Lisesi, her zaman kalbimizin bir köşesinde kalacaktır” diye konuştu.

Trabzon Lisesi'nde yatılı bölümünden bir dönem sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yaptığını belirten Kenan Bülbül ise, “Öğrencilerimizin hepsinin çok önemli mevkilerde olmaları bizleri çok gururlandırıyor. Orası bizim için bir yuva gibiydi. Oradaki öğrencilerimizi çocuklarımız gibi görürdük. İkinci bir evimizdi. Bu etkinlik bizi çok mutlu etti” dedi.

Trabzon Lisesi yatılı bölümünün çeşitli sebeplerden dolayı 1997 yılında başka bir okula aktarıldığını ifade eden Trabzon Lisesi Müdür Yardımcısı Muhittin Sarıkoç, “Okulun içerisinde pansiyon, mutfak ve buna benzer gibi şeyler çağa uymuyordu. Bunun için bu bölümümüzü yine Trabzon'da başka bir okula aktarmak zorunluluğunu yaşadık” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 14:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Tonyali IP: 92.72.66.xxx Tarih : 6.10.2012 00:47:15

Yatili, 6 Fen K, 2348 nolu, 1986 Trb. Lisesi mezunuyum. Trb. Lisesi Yatili mezunu olmak bir ayricalik oldugundan beni her zaman onurlandirip ve gururlandirmistir. Yatili bölümünün kaldirilmis olmasina cok üzüldüm. Trb. Lisesi yatili talebelerinin hemen hemen hepsi Türkiyede ve yurt disinda önemli pozisyonlarda görev yapiyorlar. Bunun nedeni bizlere verilen kaliteli egitimin yani sira yatili talebelerin disiplinli, düzenli pansiyon hayatidir. Burada etüdler, mütalalar, yatakhane yemekhane ve dolaphanelerin kendine has bir sisteminin ve düzeninin olmasi bizlerin özel hayatlarini olumlu etkilerken istikbalimizinde olusmasinda olumlu etkileri oldu. Buradan Muzaffer, Kenan ve Muhittin hocalarimin ellerinden saygiyla öperken yeniden görüsebilmeyi ümit ediyorum. Herkese selam ve saygilar. Ahmet Tonyali