5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

'Esnafa nasihat değil destek verilmeli'

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN TRABZON'DA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımız kendi sosyal güvenlik primini yatıramıyor. Malını nasıl sigorta ettirsin. Esnafa nasihat değil destek verilmeli" dedi.

Palandöken, Trabzon'da hafta sonu sağanak yağışdan etkilenen esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Palandöken, zarar gören esnaf için yapılması gereken ilk işin çek, senet ve vergi borçlarının ötelenmesi olduğunu söyledi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Trabzon'da yağış nedeniyle Moloz mevkiinde bulunan Kadınlar Pazarı ile Piyasa Meydanı'nda iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Esnafın sorunlarını dinleyen Palandöken, krizin en ağır faturasını esnafın ödediğini belirterek, "Vergi veren, dürüst ve namuslu bir şekilde çalışan esnaf kesiminin malının heder olmasına kimsenin gönlü razı olmaz. İnşallah yetkililer duyarlı davranırlar ve esnafımızın mağduriyetini giderirler" dedi. Mağdur olan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirten Bendevi Palandöken, şöyle konuştu:

"Durum içler acısı, piyasada zaten bir talep daralması var. Böyle bir doğal afetin olması esnafı perişan etti. TESK olarak elimizden geleni yapacağız. Trabzon Birliğimize katkıda bulanacağız ama tamamen yaraların sarılması devletin sorumluluğunda, devlet bu konuda yardımcı olacaktır."

Bu yıl Türkiye genelinde ve Doğu Karadeniz'de aşırı yağışların neden olduğu pek çok hadise meydana geldiğini belirten Palandöken, sözlerine şöyle devam etti: "Alt yapı sorunu var. Günübirlik yaşadığımız için görsel güzelliğe önem veriyorlar. Bu bir altyapı sorunu ama sonuçta bir doğal afettir. Krizin en ağır faturasını esnaf ödüyor. Bizden başka bir kesimde problem yok. Bu mallar sigortalı olsa zarar hemen karşılanabilirdi. Ama esnafımız kendi sosyal güvenlik pirimini yatıramıyor. Malını nasıl sigorta ettirsin. Esnafa nasihat değil destek verilmelidir."

BELEDİYE BİR ÖNLEM ALMADI

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e, ziyaretleri sırasında esnaf sorunlarını anlattı. Ayakkabı dükkanı ve depoları sular altında kalan Halil Aksu, 20 bin çift ayakkabısının kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Aşırı yağışlardan bir gün önce bazı esnaf arkadaşlarının dükkanlarını su bastığını, bu duruma rağmen hiçbir önlem alınmadığını iddia eden Aksu, şöyle konuştu: "Bize bu zararı verdirten belediye, onun altyapısı çöktü. Destek bekliyoruz. Bize tavsiye edilen ayakkabıları yıka, kurut, tekrar satarsın.

Onun için işçi tutacağım, onun sağlığı ne olacak?"

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN TRABZON'DA
TESK BAŞKANI PALANDÖKEN TRABZON'DA
TESK BAŞKANI PALANDÖKEN TRABZON'DA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 15:06:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?