5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Faiz indirimi umutlandırdı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Eximbank’ın kredi faizlerinde 3 puanlık indirime gitmesinin Türk ihracatçısına destek anlamında önemli katkı sağlayacağını söyledi.


Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gürdoğan, ihracatçıların yaşanan uluslar arası mali kriz nedeniyle çok zor durumda olduğunu hatırlattı. Bu zor duruma rağmen ayakta kalmaya çaba sarfettiklerini ifade eden Gürdoğan “Eximbank, bu kriz ortamında verdiği kredilerle adeta bizim can suyumuz oldu, nefes almamızı sağladı. Faiz indirimin yanı sıra ihracatçıların vadesi gelen kredi ödemelerinde 3 ay gibi bir ötelemeye gitti. İhracatçıların bankalardan kaçtığı bir ortamda Eximbank’a bugün büyük bir talep patlaması oldu. İhracatçılar Eximbank önünde uzun kuyruklar oluşturdu” dedi.


Eximbank’ın bugün Türkiye’de yılda 15-16 milyar dolar kredi veren bir kuruluş olduğunu ve dış ticarette hayati bir görev yaptığını kaydeden Gürdoğan “Bizlere verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz. Ancak biz Eximbank’ın aracı bankalar vasıtasıyla değil direk ihracatçıya ilaç olmasını istiyoruz. Sistemin böyle daha sağlıklı çalışacağına inanıyoruz. Eskiden Eximbank’a piyasada çok büyük talep olmazdı ancak özellikle bu kriz döneminde inanılmaz bir ilgi var. İhracatçının can suyu oldular. Trabzon’da temsilcilik statüsünde bulunan Eximbank’ın ilimize bir şube açmasının da faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 11:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?