30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Farmakoloji Kongresi 24-27 Ekim'de

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yarış, 19. Ulusal Farmakoloji Kongresi’nin 24-27 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da yapılacağını söyledi.

Aynı zamanda Ulusal Farmakoloji Kongresi Sekreteri olan Prof. Dr. Yarış, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısında 19. Ulusal Farmakoloji Kongresi’yle ilgili bilgi verdi. Kongrenin Türk Farmakoloji Derneği’nin (TFD) eğitim etkinlikleri kapsamında düzenleneceğini belirten Prof. Dr. Yarış, kongreye Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve kurumlarından 60 öğretim üyesi ve konusunda uzman kişilerin katılacağını kaydetti.

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kongrenin 24-27 Ekim tarihleri arasında 3 gün devam edeceğini belirten Prof. Dr. Yarış, kongrede 2. Klinik Toksikoloji Sempozyumu ve 3. Klinik Farmakoloji Sempozyumu’nun da yer alacağını ifade etti.

Ulusal Farmakoloji Kongresi ve bağlantılı sempozyumlarda, bilimsel düzeyinin yüksek tutulmasının temel hedef olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ersin Yarış, "Etkinliğe ev sahipliği yapan Trabzon ilinin sosyo-kültürel, tarihsel birikimi ve geçmişiyle adına yakışır biçimde tanıtılması da önemli bir hedeftir. Bu amaçla konuk konuşmacıların ilimizi ve çevresini tanımaları için toplantı için ayrılan zamanın dışında kalan saatlerde geziler düzenlenecektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 16:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?