6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

FB'li Emre hakkında suç duyurusu

AK PARTİLİ GÖKTAŞ'TAN FENERBAHÇELİ EMRE BELÖZOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller'e gönderilen mesajlar, elinde bulunan CD ve imzasız mektup ile ilgili olayda adı geçen Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu hakkında ''şike'' iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Ahmet Metin Genç ile Trabzon Adliyesi önünde gazetecilere bir açıklama yapan Kemalettin Göktaş, Ankaragücü-Fenerbahçe maçından önce kamuoyuna yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Açıklamanın içeriği Ankaragücülü bir oyuncuya Fenerbahçeli Emre Belözoğlu tarafından telefon edildiği ve bu anlamda da maçta fazla asılmaması gerektiğini karşılığında Fenerbahçe'nin o oyuncuyu alacağını söylemiştik. Bir televizyon programında tüm Türkiye kamuoyu bu olayı duydu. Sonuç itibariyle bir bu olayı ortaya attık ama ispatı, delili elimizde yoktu. Daha sonra ben yurtdışına gittim, geldiğimde bir imzasız mektup geldi. İmzasız mektupta telefon numaralarıyla kim kiminle konuşma yaptığı, mesajlaştığı ve detayıyla bana bildirildi. Telegol programında bunlar kamuoyuna paylaşıldı. Spor ahlakına uygun olmayan şike olan davranıştır. Hukuken bu suçtur ve bunun takipçisi olmak üzere adliyeye geldik ve dilekçemizi hazırladık. Biz sporda kirliliğin oluşmaması ve sporda saha dışı oyunların sahaya sokulmaması noktasındaki kararlı mücadelemiz sürecektir. Bu işin bırakmayacağız ve sonuna kadar da mücadelemiz devam edecektir" dedi.

"Gerekirse uluslararası bazdaki mahkemelerde başvuracağız" diyen Göktaş, "Bu anlamda 2 talebimiz olacaktır. Birincisi suç duyurusu, ikincisi ise tescil konusuydu. Ligin tescil edilmemesi konusundaki talebimiz buradaki mahkemede olamıyor hukuken. Emre Belözoğlu'nu karşıma alıp onunla bu şekilde bir tartışma içine girmek istemedim zaten. Kendisi bu şeyin içerisine girdi. Kim kime ne mesaj attı, kim kiminle ne konuştu açık olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Kamuoyuna paylaşıldıktan sonra aldığım tepkilerden sonra bütün kamuoyu bana hak verdi. Bana hakaret eden Fenerbahçe taraftarlarının sitelerde adam haklıymış diye mesajlar çekildi. Şimdi diyor ki yine bu işi ben yapmadım şaka yaptık gibi gayri ciddi itiraflar var. Bizde bunun en iyi yolu mahkemelerden teknik olarak müracaat yoluyla tespit edilmesidir. Bu tespit bütün gerçekler ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Avukat Ahmet Metin Genç ise yeni Spor'da Şiddet Yasası'na göre bu tür eylemlerin suç ve ceza gerektiren eylemler içerisine girdiğini kaydederek, "Hem müvekkilim Kemalettin Göktaş adına hem de bütün Trabzonlu ve Trabzonspor'lu adına bizim asıl bu ligin şaibeli olduğu yönünde iddiamız var. Bu iddiamızla ilgili de devre arasından itibaren birçok eylem var. Bu iddialarımıza esas olan bilgi ve belgeleri de Futbol Federasyonu nezlinde girişimde bulunup Tahkim Kurulu'nda gerekirse uluslararası düzeye taşımayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Göktaş ve Genç, şikayet dilekçesi ile CD ve imzasız mektubu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 14:09:04
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 15:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?