5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Fidan dikerek huzur buldular

Orman teşkilatının kuruluşunun 170. yılı kutlamaları çerçevesinde Trabzon Huzurevi sakinleri, Galyan Atasu Barajı havzasında fidan dikti.

Törende bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Dr. Ahmet İpek, fidan dikmenin önemine işaret ederek "Orman teşkilatının kuruluşunun 170. yılı kutlamaları kapsamında huzur evindeki büyüklerimize bir hatıra ormanı tahsis ederek kendileriyle piknik yaptık. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin gündemde olduğu günümüzde, yaşlılarımızın, büyüklerimizin
böyle bir hatıra ormanı kurması, fidan dikmesi çok daha anlamlı olsa gerek. Bu yüzden doğa ve orman sevgisini, bilincini artırmak ve insanımıza fidan dikme alışkanlığını kazandırmak ve örnek olmak için genciyle, yaşlısıyla çok fidan dikmemiz, yeşili, ağacı, ormanı korumamız bir sorumluluk ve her şeyden önce insanlık görevimizdir" dedi.


Huzurevi Müdürü Muhammet Durmuş da orman teşkilatına ilgilerinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: "Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduk. Amacımız kısa süreli de olsa büyüklerimizi mutlu etmek ve buradan memnun bir şekilde ayrılmalarını sağlamak. Burada yaşadıklarını uzun süre unutamayacaklar."
Trabzon'un içme suyunu karşılayacak olan Atasu Baraj havzasına fidan dikmenin keyfini yaşadıklarını belirten huzur evi sakinleri, dikili alana huzur evinin adının verilmesinin kendilerini duygulandırdığını ifade ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 16:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?