5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Fidyecilere sahur baskını

Trabzon’da bir işadamının oğlu 3 kişi tarafından silahla kaçırılarak babasından 150 bin TL fidye istendi.

Polis ekipleri, tarafından sahur vakti gerçekleştirilen operasyonla kaçırılan genç sağ salim kurtarılırken, fidyeci 3 kişiden 2’si yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, önceki gece Bengisu köyündeki evine jipi ile giden Mehmet K.’nin (22) yolu arızalanmış süsü verilen bir otomobil ile kesildi. Otomobilde bulunan 3 kişi gençten yardım isterken, jipinden yardım için inen genç silahla kaçırıldı. Jipe binerek genci de beraberinde götüren 3 kişi daha sonra jipi Yomra ilçesinde bir köyde yaktılar. Buradan başka bir otomobil ile Trabzon’a gelen şahıslar sahte kimlikle bir cep telefonu alarak gencin iş adamı olan babası Engin K.’yi arayarak oğlunu kaçırdıklarını ve 150 bin TL fidye karşılığı serbest bırakacaklarını söylediler. Polis ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda cep telefonun alındığı iş yerinin güvenlik kameralarından kaçıran şahısların kimliklerini tespit ederken, dün sabaha karşı sahur vaktinde Fatih mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonla Mehmet K. sağ salim kurtarılırken, olaya karışan Hasan T. ve Hayati B. gözaltına alındı. Olaya karışan ancak firar eden Hasan S.’nin yakalanması için çalışma yürütüldüğü öğrenildi.
Gözaltına alınan 2 kişi Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından bugün öğle saatlerinde Trabzon Adliyesi’ne getirilerek nöbetçi savcılığa çıkartıldı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Hasan T. ve Hayati B. tutuklanma talebi ile sevk edildikleri nöbetçi mahkemece ‘fidye almak için silahla adam kaçırmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Öte yandan kaçırılan Mehmet K.’nın İstanbul Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyken okulu yarıda bırakarak çalışmak için babasının yanına döndüğü ve fidye için kendisini kaçıran 3 kişinin 3-4 gün boyunca kendisini ve evini takip ettiği ortaya çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 21:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?