5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Filistin'e destek çağrısı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Türk Milletinin her nerede olursa olsun her zaman haksızlıkların karşısında yer aldığını belirterek Filistin'e yardım amacıyla başlatılan kampanyaya halkın destek vermesini istedi.


Trabzon Valiliği'nde Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda Vali Nuri Okutan başkanlığında Filistin'e Yardım Kampanyası toplantısı yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de yaşananların kabullenilemez bir noktaya geldiğini belirten Vali Nuri Okutan, "Başbakanımızın talimatıyla başlatılan kampanyanın insanlık boyutu var. Gazze'de aklı, vicdanı olan herkesin isyan edeceği olaylar yaşanıyor. Yaşanan bu acı olaylara bizim milletimiz, yediden yetmişe kadından erkeğe ciddi tepkiler göstermiştir" dedi.
Gazze'de yaşananlara en güzel tepkinin yapılacak yardımlarla gösterilmesi gerektiğini anlatan Vali Okutan, şöyle konuştu: "Yaşananlar bütün milletimizin vicdanında elem duygularına yol açmıştır. Yaşananlardan duyduğumuz rahatsızlığı doğru şekilde yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun en güzel şekli de yardım kampanyası. Yardımın bir miktarı yok. Kim gönlünden ne kopuyorsa onu verecektir. Bu yardım kampanyasına bir kuruşla katılmakta bir eylemin, bir duruşun göstergesidir."


Herkesin bu kampanyaya katılmasını beklediklerini anlatan Okutan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür durumlar çok çabuk istismar edilebilir. Sizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Yardım toplama yetkisi ilde valilik, ilçelerde kaymakamların yetkisindedir. Valilikten başka hiçbir kurum ve kimse yardım toplayamaz. Bu tür yardım toplayan kişileri ilgili yerlere bildirin."


Trabzon insanının çok duyarlı olduğunu ve böyle toplumsal olaylara duyarsız kalmayacağını anlatan Vali Okutan, sözlerine şöyle devam etti: "Kampanyada illerde toplanacak yardım miktarı önemli, Trabzonluların bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Trabzonlu hemşehrilerimin Filistin'e yardım kampanyasına destek verip katkıda bulunacağına inanıyorum. Bu millet her zaman nerede olursa olsun bu tür haksızlıkların karşısında yer almıştır."


Vali Okutan, yardımların kurumlar bazında ayrı ayrı değil il adına Başbakanlık Genelgesi ile belirtilen hesap numaralarına yatırılması konusunu özellikle vurguladı.
Vali Yardımcısı Hüseyin Ece de, Filistin'e Yardım Kampanyası yapılması için yayımlanan Başbakanlık Genelgesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Öte yandan Filistin'e yardım amacıyla başlatılan kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların hesap numaralarıyla ilgili Trabzon Valiliği'nden bilgi alabilecekleri belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?