30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Fındığı bırak mandalinaya bak!

Trabzon'da son yıllarda fındığa alternatif olarak mandalina, kivi ve Trabzon hurması yetiştiriciliğine önem verilmeye başlandığı belirtildi.

Trabzon Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Zekai Kolcu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fındık sektöründe son yıllarda yaşanan bir takım olumsuzlukların ardından Trabzon'da çok sayıda fındık üreticisinin mandalina, kivi ve Trabzon Hurması yetiştirmeye yöneldiğini söyledi.

Bu meyvelerin üreticilere önemli oranda ekonomik girdi sağladığına dikkat çeken Kolcu “Trabzon'da her 100 mandalina üreticisinden 10’u mandalinayı ekonomik katkı sağlamak amacıyla yetiştiriyor. Fındık sektöründeki belirsizlik devam ettiği müddetçe çok sayıda üretici alternatif meyve üreticiliğine yönelmeye devam edecek. Önceleri bölgemizde az sayıda yetiştirilen mandalina üretimi şimdi yaygınlaşarak bölgenin ihtiyacını karşılayacak düzeye geldi. Fidan dikiminin ardından 3 yıl gibi kısa sürede meyve veren mandalina, artık bölgenin en önemli ekonomik girdisi haline geldi. Fındığa alternatif olan mandalina, kivi ve Trabzon Hurması, Trabzon ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan başta Rize olmak üzere bu yıl bölgede mandalina bereketi yaşanırken, fiyatının ucuz olması vatandaşı sevindiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 12:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?