30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Fındığın anatomisi çıkartılıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Asım Örem, fındığın sağlığa etkileri bilimsel olarak ortaya koymak için çalışma yürütüyor.

Laboratuvar ortamında çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Örem, fındığın sadece ekonomik değil, sağlıklı yaşam açısından da çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Örem, fındığın insan sağlığına olumlu etkilerinin belirlemek için bir süredir üniversitede çalışma yürüttüklerine belirterek, "Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda, fındığın kan yağlarına etkisi konusunda çok önemli bulgular elde ettik. Bu bulgular ile birlikte önümüzde günlerde elde edeceğim verileri tez çalışmamız bittiği zaman açıklayacağız" diye konuştu.

Fındık önemli bir ürün olduğu için en küçük bir detayı bile atlamak istemediklerini ifade eden Örem, "Bu nedenle uzun bir süreç alıyor. Örneğin fındıktaki yağ asitlerinin belirlenmesi için Türkiye'nin değişik illerindeki laboratuvarlara örnekler gönderiliyor. Onların sonuçlarını gelmesi belli bir süre alıyor. Ama çalışmanın sonuna doğru yaklaştık. Önümüzdeki 5-6 ay içerisinde bu çalışma bitecek" şeklinde konuştu
AA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 11:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?