2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi

Tüm yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Trabzon’da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Birkaç gündür etkili olan ve bu sabah saatlerinde şiddetini artıran fırtına sonucu, Trabzon’un köftesiyle ünlü Akçaabat İlçesi’nde sahil şeridi dalgalar nedeniyle büyük hasar gördü.

Sahilde bulunan köfte salonlarının yazlık bölümleri ile çevresindeki Belediye Parkı sular altında kalırken, bankların ve döşeme taşlarının dalgaların etkisi ile bulundukları yerlerden söküldüğü gözlendi. Sahil şeridi boyunca etkili olan dalgalar, yapımı devam eden Karadeniz Sahil Yolu dolgu alanlarında da büyük zarara neden oldu. Deniz ulaşımı da olumsuz yönde etkilenirken, birçok gemi açıkta ve limanda demirlemek zorunda kaldı.

Öte yandan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ilçe merkezinde etkili olan yağış ve dalgalar sonucu bazı alanların Belediye Parkı ve karayolunun bir kısmının su altında kaldığını belirterek, "Belediye Parkı tamamen sular altında kaldı. Yer yer döşeme taşları, banklar, palmiye ağaçları söküldü. Bazı korkuluklar kırıldı. Önemli oranda bir zarar söz konusu ancak zararın ne boyutta olduğunu şimdiden söylemek güç. Hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarına başlayacağız" dedi.

trabzon
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 13:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?