5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Fırtına'nın hasreti bitti!

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Trabzonspor, Derry City'i 4-2 yenerek rövanş maçı öncesi avantajlı bir skor elde etti.

Trabzonspor, karşılaşmanın ilk etkili atağını geliştirdiği 10. dakikada golü buldu. Adrian'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Olcan Adın'ın çapraz pozisyondaki şutunda meşin yuvarlak kaleci Doherty'den döndü. Daha sonra savunmanın kafayla uzaklaştırmak istediği topu Adrian, altı pas içerisinde rövaşata vuruşla filelere gönderdi: 1-0

15. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Olcan Adın'ın uzak mesafeden şutunda kaleci Doherty'in göğsünden sektirdiği topu iyi takip eden Henrique, dokunarak meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-0

24. dakikada konuk takım farkı 1'e indirdi. Colman'ın hatalı pasında topu kaparak ceza alanına sokulan McDaid, Giray Kaçar'dan sıyrılarak şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelerle buluşturdu: 2-1

26. dakikada Mustafa Yumlu'nun orta alandan pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Volkan Şen'in aşırtma vuruşunda, kaleci Doherty'in güçlükle dokunduğu topu savunma kornere gönderdi.

32. dakikada Derry City beraberliği yakaladı. Orta alandan atılan uzun pas ile sol çaprazdan ceza alanına giren Kavanagh'ın yerden şutunda top kaleci Onur'un kapattığı köşeden filelere gitti: 2-2

39. dakikada sağ taraftan taç çizgisine yakın bir yerden Olcan Adın'ın kullandığı serbest vuruşta, altı pas içerisinde Molloy, ters bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 3-2

Karşılaşmanın ilk yarısı 3-2 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

46. dakikada Zeki Yavru'nun soldan ortasında, ceza alanı içinde Henrique topu kafayla filelere gönderdi. Ancak yardımcısının bayrağına uyan Hakem Kuchin, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli sayılmadı.

Trabzonspor, 52. dakikada farkı tekrar 2'ye çıkardı. Adrian'ın sağdan kullandığı köşe atışında, altı pas içerisinde iyi yükselen Giray Kaçar'ın kafa vuruşunda, yerden seken top filelerle buluştu: 4-2

54. dakikada sağdan ceza alanına giren Volkan Şen'in sert şutunda kaleci Doherty, yatarak tehlikeyi önledi.

64. dakikada Adrian'ın yerden şutunda kaleci Doherty'in önlediği topu savunma uzaklaştırdı.

76. dakikada Colman'ın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Olcan Adın'ın kafa vuruşnda, savunmada Mollay, çizgi üzerinden topu çıkararak büyük bir tehlikeyi önledi.

81. dakikada Colman'ın pasında ceza alanının hemen dışındaki Yasin Öztekin'in şutunda, top kaleci Doherty'de kaldı.

90+2. dakikada McBride'nin ceza alanı dışından sert şutunda yerden seken top direğin hemen yanından auta çıktı.

Trabzonspor, karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı.

Trabzonspor, Avrupa'da galibiyet hasretine son verdi

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda İrlanda'nın Derry City takımını 4-2 yenen Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 675 günlük galibiyet hasretine son vererek rövanş maçı öncesi avantajlı bir skor elde etti.

En son 14 Eylül 2011'de UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Inter'i 1-0 mağlup eden ve bu maçın ardından oynadığı son 9 maçta 3 mağlubiyet, 6 beraberlik elde eden bordo-mavililer, İrlanda temsilcisini mağlup ederek Avrupa arenasındaki kötü gidişatanı sonlandırdı.

Bordo-mavililer, aldığı 4-2'lik sonuçla da 25 Temmuz'da İrlanda'daki rövanş maçı öncesi avantaj yakalayarak tur kapısını araladı.

İstediğimiz skoru aldık

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, rakipleri karşısında istedikleri sonucu aldıklarını düşündüğünü söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmada ummadıkları savunma hataları yaptıklarını belirterek, "Bizim gibi üst düzey takımlar da gol yiyebilir ancak bu kadar basit olmamalıydı. Takım olarak ikinci ve üçüncü bölgedeki hareketliliğimiz üst düzey olmasa da müsabakanın zorluk derecesine bakıldığında genel olarak iyi sayılabilir. Oyuncularımı kutluyorum" dedi.

Derry City cephesi

Derry City Teknik Direktörü Declan Devine ise Trabzonspor gibi saygı duydukları bir ekip karşısında 2-2 beraberliği yakalamalarına karşın 4-2 kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettti. Devine, "Umudumuzu kaybetmedik. Daha iyisini yapıp maçı kazanmanın yollarını arayacağız. Trabzonspor Kulübü'ne gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederiz. Burada gördüğümüz atmosfer seyirci desteği muhtemeşemdi" ifadelerini kullandı.

AA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2013 Cuma 09:53:41
Güncelleme :26 Temmuz 2013 Cuma 09:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?