30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

FİSKOBİRLİK 270 milyon YTL borçlu

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK) üreticiye 2005 ürününden 50 milyon YTL, 2006 ürününden ise 220 milyon YTL olmak üzere toplam 270 milyon YTL borcu bulunuyor.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, yaptığı açıklamada, birliğin yapılan 68. mali kurulunda, üreticiye 2005 ve 2006 ürününden olan borçları ödemek amacıyla birliğin bazı gayrimenkullerini satışa çıkarma kararı aldığını anımsattı.

Bunun oldukça önemli bir radikal karar olduğunu, yaşanan sıkıntıları çözmek için ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini ifade eden Pamuk, “Üreticiye 2005 ürününden kalan borcumuzu bu ay içinde, 2006 ürünü borcumuzu ise açıkladığımız takvime göre daha sonraki aylarda 3'er eşit taksitle ödemeyi planlıyoruz” dedi.

Pamuk, üreticiye olan 2005 ürünü borçlarını Başak Sigorta A.Ş'deki 50 milyon YTL değerindeki hisselerini satarak kapatmayı düşündüklerini kaydederek, “Bu konudaki çalışmalarımız son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde satışı gerçekleştirerek parayı üreticilere ödeyeceğiz. Böylece üreticiye 2005 ürününden olan borcumuzun tamamını ödemiş olacağız. Daha önceki açıklamalarımıza göre yapacağımız bu ödeme 1 ay gecikse de buna sabır gösteren üretici ile bunun mutluluğunu birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

2006 ÜRÜNÜNDEN 220 MİLYON YTL BORÇ

Yaşar Pamuk, birliğin ortağı olan üreticiden 2006 ürünü alım kampanyasında 220 milyon YTL tutarında 44 bin ton ürün alımı gerçekleştirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yaşanan sıkıntı ve sorunlar açıkça ortada. Elimizdeki kaynak ve imkanları en iyi şekilde değerlendirerek üreticiye olan borcumuzu bir an önce ödemeye gayret ediyoruz. 2006 ürünü borcumuzu daha önce açıkladığımız takvime göre ödemeye çalışacağız. Bu konuda kredi arayışlarımız ve gayrimenkul satışı işlemlerimiz devam ediyor. En kötü ihtimalle ödemelerin ilk taksidi mart ayında başlayacak ve borçlar mayıs ve temmuz ayında 3'er taksit halinde ödenecek. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor.”

Bazı basın ve yayın organlarında, 'birliğin 2006 ürünü fındık alım kampanyasını sona erdirdiği' yönünde yer alan haberlerin doğru olmadığını kaydeden Pamuk, 2006 ürününden üretici ve tüccarın elinde 200 bin ton dolayında fındık kaldığını tahmin ettiklerini, piyasadaki fındığı son kilogramına kadar almaya hazır olduklarını söyledi.


AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 18:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?