30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Fiskobirlik mali krizden kurtulacak mı?

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) yapılan yaklaşık 76 bin ton fındığın satışın birliğin mali krizden kurtulmasını sağlayacağını söyledi.

Pamuk, yaptığı açıklamada FİSKOBİRLİK depolarında bulunan yaklaşık 76 bin ton 2005-2006 ürünü fındığın TMO'ya yapılması yönündeki kararnamenin Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlattı. TMO'ya yapılan satışla FİSKOBİRLİK'in yaklaşık 300 milyon YTL gelir sağladığını ifade eden Pamuk, satıştan elde edilen kaynakla ürün alımlarından doğan gerek üretici, gerekse de banka borçlarının ödenmesi sürecinin başladığını ifade etti.

TMO'ya satışı yapılan yaklaşık 76 bin ton fındığın, birliğin ekonomik açıdan içinde bulunduğu mali krizden kurtulmasını sağlayacağını kaydederek, "TMO'ya yapılan satış sonucu sağlanan kaynakla gerek üretcilere, gerekse de bankaralara olan borçlarımızın ödenme süreci başladı. Ekonomik sorunlarımızı tamamen çözmese de ofise yapılan satış içinde bulunduğumuz ekonomik krizden kurtulmamız açısından oldukça önem arzetmektedir. TMO'dan sağladığımız kaynakla 30 bin ortağın yüzde 75'lik bölümüne olan borçların tamamı ile yine banka borçlarımızın önemli bir kısmını kapatacağız. Kalan borçlarımızın ödenmesi ise birliğin gayri menkullerinin satışından elde edilecek gelirle yapılacak" dedi.

Pamuk, FİSKOBİRLİK'in ürün alımlarından doğan borçlarını ödemeye başlamasının fındık fiyatlarının yükselişe geçmesine vesile olacağını kaydederek üreticinin pazara az miktarda fındık indirmesi halinde fiyatların TMO ve FİSKOBİRLİk'in alım rakamlarının üzerine çıkacağını savundu.

FİSKOBİRLİK'in geçmişte olduğu gibi güçlü günlerine dönmesi için yeniden yapılanma içerisine gireceklerini de vurgulayan Pamuk, "FİSKOBİRLİK geçmişte olduğu gibi güçlü bir kurum olacaktır. Piyasada bir denge unsuru olmaya, üreticilerin haklarını korumaya ve verdiği sözde duran bir kurum olmaya devam edecektir. Bunun için yeniden yapılandırma içerisinde olacağız. Üreticilerimizin de desteği ile bunu başaracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 18:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?