30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'FİSKOBİRLİK'e reform lazım'

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, FİSKOBİRLİK’e seçim değil kapsamlı bir reform gerektiğini savunarak kurumu sağlıklı bir yapıya kavuşturacak yönetimlerin işbaşına gelmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye fındık ticaretinin yaklaşık yüzde 40’ının yapıldığı Trabzon’un Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, FİSKOBİRLİK seçimini değerlendirdi. 2002 yılından bu yana bu yana FİSKOBİRLİK’te 3 ayrı yönetimin işbaşına geldiğini hatırlatan Cirav, “Belli ki zor bir süreç yaşanıyor. Demek ki ortada bir kaos var. FİSKOBİRLİK’in sağlıklı bir yapıya kavuşturacak yönetimlerin işbaşına getirilmesi lazım. Bu yönetim kooperatifte reform yapması lazımdır. Bu yönetimin kendinden önce yaşananları dikkate alarak daha sağlıklı düşünerek hareket edecektir kanaatindeyim” dedi.

FİSKOBİRLİK’in kooperatif sayısının azaltılması gerektiğini ileri süren Cirav, “Kara dayalı bir kooperatifçilik yapmaları lazım. Bunun dünyada örnekleri var. Oralara bakarak gerekeni yapsınlar. FİSKOBİRLİK artık fındık fiyatı ile ilgilenmemeli, nasıl kar ederim, ortaklarımı zenginleştiririm ona bakmalıdır. Fındığın fiyatının az veya çok olması artık Hükümetin sorunudur. Bugün de Hükümet adına bu işi TMO yapmaktadır” diye konuştu.

FİSKOBİRLİK’in fındık alıp satarak ticaretini yapması, bunu da kar etme mantığı üzerine kurması gerektiğini dile getiren Cirav, şunları kaydetti:“Kar etmeyen bir kooperatif nasıl ayakta duracaktır. Öncelikle bunun bilinmesi lazımdır. Ancak bugün gelinen noktada, düşündüğümüz anlamda kooperatifçilik yapabilecek bir FİSKOBİRLİK için, ben birkaç yönetimin daha göreve geleceğini düşünüyorum. FİSKOBİRLİK’in güçlü olması, kar esaslı çalışması fındıkla ilgili tüm kesimler için hayırlıdır. Biz FİSKOBİRLİK’in kendini güçsüz hissetmesinden yana değiliz. Ama tüm güç bende diyecek durumda olması da doğru değildir. Çünkü, Türkiye şartlarında tüm, daha doğrusu tek güç olanların yarattıkları sıkıntılar her alanda mevcuttur.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 13:19:53
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 13:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?