30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

FİSKOBİRLİK'te görev dağılımı yapıldı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarihinde ilk kez yönetim kurulu başkanlığına Doğu Karadeniz Bölgesi dışından bir isim seçildi.

FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, FİSKOBİRLİK'te 1 Aralık tarihinde yapılan 69. olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Lütfü Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in 26. Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 1938 yılında kurulan FİSKOBİRLİK'te ilk yönetim kurulu başkanlığını Ordulu Hüsnü Akyol yaptı. Akyol'un ardından göreve gelen 24 yönetim kurulu başkanlığı görevine yapılan genel kurullarda Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Giresun, Ordu ve Trabzonlu isimler getirildi. Sakarya'nın Kocaali Fındık Tarım Satış Kooperatifi delegesi Lütfü Bayraktar'ın başkanlığa seçilmesiyle FİSKOBİRLİK tarihinde ilk kez bir isim Doğu Karadeniz Bölgesi dışında birliğin yönetim kurulu başkanlığına seçilmiş oldu.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, yaptığı açıklamada, genel kurulda delegelerin yönetim kurulu başkanlığına yeni bir isim aradığını, bu bağlamda da kendisine destek verdiklerini söyledi. Akdoğan, FİSKOBİRLİK'de Doğu ya da Batı Karadeniz diye bir ayırım olmadığını belirterek "FİSKOBİRLİK, fındık üreticileri için ortak bir yaşam alanı. Burada Doğu ya da Batı Karadeniz diye bir ayırım yok. Olması da mümkün değildir" dedi.

Öte yandan, FİSKOBİRLİK'te görev dağılımı yapıldı. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu toplantısında başkanlığa Lütfü Bayraktar, birlik başkan vekilliğine Ömer Hıdır getirilirken, Sıtkı Şarman ve Mustafa Çam da yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

FİSKOBİRLİK'te Levent Ağca'nın istifa etmesiyle boşalan genel müdürlük görevine birliğin iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi A.Ş. (EFİT) Genel Müdürü Mehmet Sargın vekaleten atandı. EFİT A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ise bu şirketin pazarlama müdürü Günan Murat Hatipoğlu getirildi. Ordu Yağ Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne de FİSKOBİRLİK Sigorta Genel Müdürü İsmail Hakkı Kütük vekaleten atandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 14:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?