4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Fiskobirlik'ten veryansın

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem, fındıkta yaşanan sorunun hükümete tersinden anlatıldığını belirterek, "Sayın Başbakan'a vatan haini gibi anlatıldık. Ancak en büyük mutluluğum, Ankara'daki devlet erkanı bölgedeki mahalli teşkilatlar gibi düşünmüyor" dedi. 

Trabzon'da yerel yayın yapan Kanal Mavi Televizyonu'nda Haber Müdürü Ulaş Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 'Trabzon Meydanı' isimli programa telefonla katılan Erdem, üreticiye olan borçları ödemek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Kredi bulmaları halinde üreticiye borçlarını ödeyeceklerini, fındık satarak borç ödemelerinin ise imkansız olduğuna dikkat çeken Salih Erdem "Çünkü fındık fiyatları çok düştü. Fındık satarak borçları ödeme şansımız malasef fındık fiyatlarının düşmesi nedeniyle imkansız hale geldi. Bu yıl rekolte fazlalığı gibi de bir sorun var. Fındıkta yaşanan sorunun bir formüle bağlanması gerekiyor. Fiyatı yukarı çekmek için bazı çalışmalar yapmak lazım. Bu fiyatlarla devam edersek önümüzdeki sezon büyük sıkıntı yaşarız. Eğer böyle giderse fındık ihracat rakamları 2 milyar dolarlardan 600 milyon dolarlara geriler" diye konuştu. 

Bugünü kadar kimse ile kavga etmemeye çalıştıklarını ancak kendilerine sürekli çamur atıldığını ifade eden Erdem şunları söyledi:
"Biz Başbakan'a giderek partisinin mahalli teşkilatlarının istifamızı istediğini, eğer kendileri de aynı şekilde düşünüyorsa istifa edebileceğimizi söyledik. Ancak 'Nasıl böyle söylerler' diyerek üzüldüğünü söyledi. Mahalli teşkilatlar konuyu sürekli ters taraftan anlatıyor. Bu sorunu Fiskobirlik tek başına çözemez. Bize 'İstifa edin' diyenler, Trabzon'a tek bir çivi bile çakmamıştır. 'İstifa edin' demekle bu iş çözülmez. Hükümete vatan haini gibi anlatıldık. Ancak en büyük mutluluğum Ankara'daki devlet erkanı bölgedeki mahalli teşkilatlar gibi düşünmüyor. Mahalli teşkilatlara büyük görevler düşüyor ama bunları yapmıyorlar". 

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem, fındık paralarının ne zaman ödeyeceklerini kendisinin de bilmediğini, bu nedenle bir tarih açıklayarak yalancı durumuna düşmek istemediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 12:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?