5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Fransız kayakçı hayatını kaybetti

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Rize'de kayak yapan 6 kişilik gruptaki Fransız bir kayakçının hayatını kaybettiğini bildirdi.



Vali Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin Eskice Köyü ile Anzer Yaylası arasında 6 kişilik bir Fransız grubunun, sabah saatlerinde helikopterle bölgeye gittiğini söyledi.

 

Grup içerisinde yer alan bir Fransız turistin kayak yaparken öldüğünü ifade eden Vali Okutan, şunları kaydetti:

''Kayak yapan 6 kişilik gruptaki Fransız kayakçı öldü. Kayakçının çığ altında ya da bir kayaya çarpıp öldüğü yönünde söylentiler var. Nasıl öldüğünün kesinleşmesi için çalışmalar devam ediyor.''

Vali Okutan, Fransız kayakçının cesedinin bir helikopter ile olay yerinden alınarak, Çaykara Devlet Hastanesine götürüldüğünü belirtti.

Okutan, gruptaki diğer 5 kişinin ise herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını vurguladı.

 Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'ün yüksek kesimlerinde çığ altında kalarak ölen Fransız kayakçının kimliği belirlendi.


Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'e Heliski yapmak üzere 7 Şubat tarihinde gelen ve İnanlar Otel'e yerleşen Heliski sporcuları, bu sabah helikopterle Sarıkaya mevkiine doğru havalandı. Helikopterle Rize sınırına yakın bir yere bırakılan grup kayarak Rize tarafına geçti. Bu sırada yaşanan çığda Fransız kayakçı Oliver Richard Romano (44) hayatını kaybetti. Romano'nun cenazesi karlar altından çıkarılarak arkadaşları tarafından helikopterle Uzungöl'e getirildi. Cenaze buradan ambulansla Çaykara Devlet Hastanesi
morguna kaldırıldı.

A.A
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:13:11
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 16:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?