30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Fuarda kına gecesi

Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ‘Evleniyoruz 2007’ isimli fuar kapsamında yapılan kına gecesi gerçeğini aratmadı. 

Adıgüzel Fuarcılık (ADG) tarafından Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ve bu yıl ikincisi yapılan ‘2. Evlilik Hazırlıkları Ev Gereçleri ve Mobilya Fuarı, Evleniyoruz 2007’ isimli fuarda Procate Düğün Davet Organizasyon tarafından gerçeğine uygun bir kına gecesi tertip edildi. Yöre geleneklerinin yansıtıldığı temsili kına gecesinde rol alan anne Neriman Kalyoncu ve kızı Seda Kalyoncu ise gerçeği aratmayan bir rol sergiledi. Anne-kızın temsili kına gecesinde birbirine sarılarak ağlaması ise davetlileri duygulandırdı. Kına gecesinde köyün genç kızlarını canlandıran gelinin arkadaşları tarafından folklor gösterisi sunuldu. 

Temsili kına gecesini düzenleyen Procate Organizasyon Genel Koordinatörü Hüseyin Kalyoncu, evlilik fuarında yöreye uygun bir kına gecesi düzenlemeyi uygun gördüklerini belirterek “Fuara yenilik katmak istedik. Sonuçta bu bizim örf ve adetimiz. Temsili kına gecesinde rol alan eşim ve kızımı, gerçeğini aratmayan bir oyun sergiledikleri için tebrik ediyorum” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 18:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?