30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Fuhuş kölesi, e- mail ihbarıyla kurtuldu

TRABZON Emniyet Müdürlüğü’ne e-mail yoluyla yapılan ihbar sayesinde zorla fuhuş yaptırılan Azeri uyruklu 20 yaşındaki A.H. kurtarıldı, gözaltına alınan bir kişi tutuklandı. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün e-mail adresine yurtdışından gönderilen e-mail'de Azeri uyruklu A.H. adlı genç kıza zorla fuhuş yaptırıldığı ve A.H.'nin Nokta Otel'de zorla tutulduğu ihbar edildi. İhbarı değerlendiren Asayiş Şubesi ekipleri önce otele baskın düzenledi. Ancak Azeri kadının bu otelde bulunmadığı anlaşıldı. 

Yapılan araştırma sonunda Çömlekçi Mahallesi Öğrenim Sokak’ta bir eve baskın düzenleyen polis, zorla fuhuş yaptırılan A.H.’yi buldu. Kiraladığı evde fuhuş yaptığı anlaşılan Zülfiye Aydın ile Yalçın Hayal, kardeşi Orçun Hayal ve Yaşar Çelik adlı kişiler gözaltına alındı. Zanlılardan 29 yaşındaki Yalçın Hayal sevkedildiği mahkemece tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Emniyet yetkilileri, operasyonda yakalanan Yalçın ve Orçun Hayal’in Hrant Dink cinayeti azmettiricisi Yasin Hayal ile bir akrabalık bağı bulunmadığını, soyadı benzerliği olduğunu belirtti.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 13:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?