2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

'Gay' cinayetine 24 yıl hapis

Trabzon Uzun Sokak’ta yaklaşık 1 yıl önce arkadaşını bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Ergün Kaplan 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Ergün Kaplan (23) hazır bulundu. Arkadaşı Rahman Öztürk’ü (24) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla hakkında TCK’nın 448. maddesi uyarınca "Kasten adam öldürmek" suçundan 24 yıl ağır hapis istemiyle dava açılan sanık Kaplan, son duruşmasındaki ifadesinde "Pişmanım" dedi. Daha önceki ifadesinde İstanbul’daki arkadaşlarının kendisine yaptığı "Gay" muamelesi baskısından kurtulmak için askerlik yaptığı Trabzon’daki arkadaşı Rahman Öztürk’ün yanına geldiğini belirten Kaplan, Öztürk ve arkadaşlarının da kendisine "Gay" muamelesi yaptığını ve olay günü korkutmak amacıyla bıçak kullandığını belirtmişti.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti sanık Ergün Kaplan’ı TCK’nın 448. maddesi uyarınca, "Kasten adam öldürmek" suçundan 24 yıl ağır hapis cezasıyla yargıladı ve bu miktarda indirim yapmadı. Mahkeme heyeti ayrıca sanık Kaplan için maktulün annesi Ayten ve babası Adem Öztürk için 10’ar milyar lira olmak üzere ailesinin diğer fertlerinin talep ettiği manevi tazminat olarak toplam 30 milyar liranın yasal faiziyle birlikte sanıktan tahsil edilmesine karar verdi.

trabzon
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 13:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?