5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gazilerden Sonel’e ziyaret

Şanlıurfalı Kore ve Kıbrıs Gazileri, Trabzon’un Of İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel’e misafir oldular.


Daha önce Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde görev yapan ve buradan bir süre önce Trabzon’un Of İlçe Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Tuncay Sonel’i Şanlıurfalı Kore ve Kıbrıs Gazileri ziyaret etti. Çamburnu Hancıoğlu Tesisleri’nde akşam yemeğinde misafirleriyle bir araya gelen Kaymakam Sonel’e yemeğin sonunda 78 yaşındaki Oflu Kore Gazisi Cemal Bulut’a Kore Cumhurbaşkanı tarafından gönderilen teşekkür beratını takdim ederken, Gaziantep, Şanlıurfa ve Trabzon Gaziler Dernek Başkanlarının da bulunduğu yemeğin sonunda Şanlıurfa Gaziler Derneği Başkanı Hasan Arslan da Kaymakam Tuncay Sonel’e yapımında büyük emeği olan Urfa Gaziler Derneği’nin açılışında çekilen bir resmi tablo yaparak hediye etti.
Dernek Başkanı Hasan Arslan “Bizim orda sevilen kaliteli ve iş bitiren kişilere ‘Babo’ deriz. Bu resimde de işte ‘Babo’ budur” diyerek Tuncay Sonel’i göstermesi Gaziler tarafından uzun süre alkışlandı.


Yemeğin ardından Çamburnu’nun eşsiz doğasında yeşillerin arasında deniz manzarası ve gün batımında içilen çaylarla devam eden sohbette bölgemize hayranlıklarını gizleyemeyen Gaziler “Cennet’te yaşıyorsunuz. Kore’ye, Kıbrıs’a kadar gittik ancak bu güzel yerleri görmek nasip olmamıştı. Bu güne denk gelmiş. Kaymakam beyimizin sayesinde buraları da görmüş olduk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir şekilde bizleri ağırladı. Birecik’teyken zaten şu an bulunduğumuz derneği bize kazandırmıştı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştular.
Urfalı gaziler Çaykara Öğretmen Evi’nde konaklayarak Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Uzungöl gibi turistik yerleri ziyaret ederek ilçeden ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?