5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Geçmişten geleceğe pul sergisi

Türk Filatelisinin tanıtım ve yaygınlaştırılması amacıyla PTT idaresi ile Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu'nun işbirliğiyle Trabzon Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi’nde pul sergisi açıldı.
Toplam 40 adet pul panosunun teşhir edildiği serginin açılışına, Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Trabzon Belediye Başkan vekili Nusret Onur, İl Jandarma Alay Komutan yardımcısı Veli Tire, PTT Bölge Müdürü İbrahim Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PTT Bölge Müdürü İbrahim Can, açılışta yaptığı konuşmada “Burada biz tarihimizi hatırlayarak Osmanlı dönemine ait kart postalları, posta damgalarını ve çeşitli pulları sergiliyoruz. Burada esas amacımız Türk filatelisinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla PTT İdaresi ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu ile birlikte bu sergiyi düzenledik” diye konuştu.

Sergide filateliye ait 640, PTT’ye ait 432 adet olmak üzere toplam bin 72 adet foy sergileniyor. Sergi, 11-16 Mayıs tarihleri arasında Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açık kalacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?