30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Gelinlikli düğünle tedavi

Trabzon'da özel bir hastanenin psikiyatri servisinde tedavi gören ve en büyük hayali gelinlik giymek olan 35 yaşındaki Gülnaz Yavuz, bu isteğine hastanede tedavi amaçlı gerçekleştirilen temsili bir düğünle kavuştu.


İlginç düğün Trabzon Özel İmperial Hastanesi'nde gerçekleşti. 10 yaşından beri psikiyatri tedavisi gören, bu tedavisini son 10 gündür Özel İmperial Hastanesi psikiyatri servisinde devam ettiren ve bekar olan Gülnaz Yavuz'un en büyük hayali beyaz gelinlik giyerek dünya evine girmekti. Ancak bugüne kadar kendisini tedavi eden doktorlar tarafından evlilik yapması yasaklanan Gülnaz Yavuz bu isteğini bugüne kadar gerçekleştiremedi. Beyaz gelinlik giyerek bir yuva kuramayan Gülnaz Yavuz'u bu durum çok kötü etkiledi. Gülnaz Yavuz'un imdadına Özel İmperial Hastanesi'nde görevli doktor ve hemşireler yetişti ve temsili de olsa en büyük hayalini gerçekleştirmesine yardımcı oldu.


Gülnaz Yavuz'un en büyük hayali olan evlilik töreninin senaryosu ise psikiyatri servisinde görevli doktor ve hemşireler tarafından yazıldı, oynandı. Hemen hiçbir detayın ihmal edilmediği senaryoya göre, ilk olarak damat adayı belirlendi. Bu görev hastanede görevli hemşire Arzu Sorkun'a verildi. 'Bülent' takma adıyla damat rolüne giren Arzu hemşire, gelin adayı Gülnaz Yavuz'a evlilik teklif etti. Gülnaz'ın bir ömür beklediği bu teklifi büyük bir heyecanla 'Evet' diyerek kabul etmesinin ardından sıra nikahın kıyılmasına, imzaların atılmasına geldi. Gülnaz ve Bülent'in nikahını kıymak için de yine aynı serviste tedavi gören Engin Ağan isimli psikiyatri hastası öğretmen gönüllü oldu. Serviste görevli hemşirelerin şahitliğinde kıyılan nikahta gelin adayı Gülnaz Yavuz, temsili nikah memurunun sorusunu büyük bir sevinçle 'Evet' diyerek cevap verirken, damat adayı Bülent de aynı şekilde karşılık verdi ve 'Sonsuza kadar evet' diye karşılık verdi. Gelin ve damat, nikah kayıt defteri olarak kullanılan 'vizite'
defterine imzaları atarken, nikaha katılanlar genç çifte alkışla moral verdi. Temsili nikah memuru Engin Ağan imzaların atılmasının ardından reçete defterinden oluşan evlilik cüzdanını geline vererek bir ömür boyu mutluluk diledi. Damat Bülent gelin Gülnaz'ın duvağını kaldırarak alnından öptü. Genç çift daha sonra dans ederken, düğüne katılan hastane personeli ve psikiyatri hastaları uzun süre horon ve kolbastı oynayarak genç çiftin mutluluğunu paylaştı.


En büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade eden Gülnaz Yavuz, çok mutlu olduğunu belirterek "Damadı çok sevdim. Kendisine burada rastladım. Bana son derece kibar ve içtenlikle davrandı. Gördüğüm ilgi beni duygulandırdı. Hayatımda hiç gelinlik giymemiştim en büyük isteğim buydu. Bana bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ederim. Burada düzeldim, kendime geldim. Çok mutluyum" diyerek duygularını dile getirdi.


Sanatçılara taş çıkartan bir performans sergileyen Bülent takma isimli damat Arzu hemşire ise, oynadığı damat rolüyle beğenildi.


Düğünün son kısmında ise takı töreni gerçekleştirildi. Nikah memuru Engin Ağan, "Ailem burada yattığım için cebimdeki paraları aldı. Ben de bu yüzden geline para takamıyorum. Bunun yerine kendisini öpüyorum" diyerek gelini öpmesi salonda gülüşmelere yol açtı.


HASTAYI HAYATA BAĞLAMAYA ÇALIŞTIK


Gülnaz Yavuz'un tedavisini gerçekleştiren psikolog Özlem Nemli, hastanın 10 gündür hastanelerinde tedavi gördüğünü belirterek böyle bir aktivite ile kendisini yaşama bağlamaya çalıştıklarını söyledi. Psikolog Özlem Nemli, Gülnaz'ın daha önce tedavi gördüğü doktorların kendisine evliliği yasakladığını anlatarak şöyle konuştu: "Gülnaz, psikotik belirtili, ağır depresif nöbet geçiriyordu. Hastamız 10 yaşından beri çeşitli hastanelerde tedavi görmüş. Daha önce hiç gelinlik giymediği için bunu çok arzu ediyordu. Zaman zaman intihar edeceğini bile söylüyordu. Biz de böyle bir aktivite düzenleyerek yaşama dönmesini sağlamaya çalıştık. Gelinlik giyme arzusunu yerine getirdik. Temsili düğünle kendisini hayata bağladık."


Psikiyatri Servisi Sorumlusu Başhemşire Melahat Özmen ise uzun yıllar sağlık kurumlarında görev yaptığını ancak ilk kez böylesi bir olaya şahitlik ettiğini söyledi.


Başhemşire Yardımcısı Gülbin Sokmen ise hastanın mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini dile getirerek "Gülnaz en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Kendisi kadar biz de çok mutlu olduk" dedi.
Senaryosu hastane personeli tarafından yazılan, oyuncuları da yine aynı kişilerden oluşan ilginç düğünden geriye kısa da olsa en büyük hayalini gerçekleştiren hasta Gülnaz'ın mutluluğu ile bu mutluluğun yaşanmasına vesile olan hastane personelinin tatlı anısı kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 14:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?