5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Genel Kurul'a Yattara damgası

TRABZONSPOR KULÜBÜ'NÜN 24. OLAĞAN GENEL KURULU

Trabzonspor Kulübü 24.Olağan Genel Kurulu'na, bordo-mavili takımın Gineli yıldız oyuncusu İbrahim Yattara damgasını vurdu. "Yattara meselesi temizlenmeli" diyen Genel Kurul üyesine, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun, "Meydan Hamamı ile konuştuk. Yattara orada temizlenecek" cevabını vermesi gerginliğe ve gülüşmelere neden oldu.

BORÇ 93 MİLYON TL

Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 24. Olağan Divan Genel Kurulu, bir önceki toplantıya göre oldukça sakin geçti. Sadri Şener'in bir önceki kongrede yaşanan gerginlikten dolayı kırgın olduğu ve bugünkü Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı'na katılmadığı öğrenildi. Genel Kurul'da Bordo-mavili kulübün borcunun ise 93 Milyon TL olduğu bildirildi.

24.'sü gerçekleştirilen Olağan Divan Genel Kurulu Toplantısı'nda başkanlığı Osman Çavuşoğlu açılış konuşmasını ise Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak yaptı. Özbak, Kayserispor karşısında galip gelen takımı kutladığını belirterek, "Ligdeki yerimiz iyi değil ama Trabzonspor camiasının böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Genel Kurulumuzu moralli yapmamızı sağladı. 20 bin üyemiz var diyoruz ama bu konuda kendimizi avutuyoruz. Üye yıllık aidatını ödeyecek sonra da konuşma hakkını elde

edecek" dedi.

YENER: TRABZONSPOR YARIŞTAN KOPMAMIŞTIR

Ali Özbak'ın ardından Trabzonspor Yönetim Kurulu adına söz alan Genel Sekreter Hasan Yener, göreve geldikleri günden bugüne kadar Trabzonspor daha iyi yerlere taşımak istediklerini ifade ederek "Yönetim olarak göreve geldiğimizden bu yana Trabzonspor'u daha iyi yerlere taşımak istedik. Gerek yurt içinde ve yurt dışında ses getirecek takım oluşturmak istedik. İlk yılımızda kadromuzda değişiklik yaptık. Geçen yıl ligi 3 sırada tamamladık. Başarılı sezon geçirdik, bu yılda kadromuzu daha genişlettik.

Hazırlık maçlarında sezonun ilk maçında başarılarımızı daha sonra gösteremedik, ligde 15 puan topladık. Elbette bu konuda başarısız olduk ama ligin daha başındayız. 10. hafta oynandı. Trabzonspor yarıştan kopmamıştır" diye konuştu.

Geçen yıl Denizli deplasmanından dönerken Ersun Yanal'ın kendisine bir mesaj gösterdiğini hatırlatan Yener, "Mesajı Yanal'a atan radyoda spor programı yapan bir kişiydi. Tolga, Tayfun ve Hüseyin için halen daha bu futbolcularla mı yola devam edeceğiz. 8 futbolcu bir kenara bırakıldı, 3 Trabzonlu futbolcu için serzeniş oldu, kendi değerlerimize ne kadar acımasız olduğumuzu bu mesaj ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

Genel Kurul'da söz alan Trabzonspor Genel Kurul üyesi Taylan Üner, Trabzonspor yönetiminin borç konusunda daha şeffaf olması gerektiğini hatırlatarak "Eski yöneticiler bunlar bizi eleştirmişti, biz de onları acımasız eleştirelim demeye hakları yok. Kongreler dışında, dışarıda çok yaralayıcı eleştiriler yapılmamalı. Kulübün borcu yönünde dışarıda rakamlar havada uçuşuyor. Resmi açıklamalar 80 civarında, dışarıda rakamlar o kadar uçuk ki 140 trilyondan bahsediliyor ama bunun bir kanıtı yok. Borç konusunda yönetimin de gerçekten şeffaf olması gerekir" dedi.

"YATTARA MEYDAN HAMAMINDA TEMİZLENECEK"

Genel Kurul damgasını vuran ise İbrahim Yattara tartışmaları oldu. Son olarak eleştirilere cevap vermek için söz alan Trabzonspor Kulüp Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'nun, Yattara hakkında yapılan eleştirilere cevap verdiği sırada, bir genel kurulu üyesi 'Yattara konusu temizlenmeli" demesi üzerine Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Onu meydan hamamı ile konuştuk. Hafta içinde Yattara'yı oraya yollayacağız, orada temizlenecek" diye cevap verdi. Hacısalihoğlu'nun bu cevanı Genel Kurul'da hem gerginliğe hem de gülüşmelere neden oldu.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, İbrahim Yattara'nın çok özel bir oyuncu olduğunu belirterek, "Yattara çok önemli ve çok özel bir oyuncu. Bu konuda çok spekülasyonlar yapıldı. Oyuncunun son yıllardaki davranışları teknik kadroyu, yöneticileri ve Trabzonspor camiasını rahatsız eden bir hal aldı. Trabzonspor'a maddi anlamda zarar vermeden halledilebilecek bir konu" diye konuştu.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzon'da fikir birlikteliği olmadığını ifade ederek "Biz İstanbul takımlarının dörtte biri kadar transfere yer ayırmadık. Biz Fenerbahçe'yle deplasmanda berabere kalınca bir Fenerbahçe'yi bile yenemiyorsunuz denildi. Borç konusunda kulübümüz Denetleme Kurulu tarafından sürekli denetleniyor ve de borsaya bilgi veriliyor. İsteyen her arkadaş geçmişle ilgili ne istiyorsa inceleme yapabilir. Denetleme Kurulu haftada veya ayda 1 denetleme yapsın, hatta personel bile bulundurabilir. Basın yoluyla da her ay kamuoyu bilgilendirsin ben bunu teklif ediyorum. Kim borç konusunda ne düşünüyorsa Trabzonspor'da muhasebedeki elamanlar onların emrindedir her isteyen gelen öğrenebilir" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR KULÜBÜ'NÜN 24. OLAĞAN GENEL KURULU
TRABZONSPOR KULÜBÜ'NÜN 24. OLAĞAN GENEL KURULU
TRABZONSPOR KULÜBÜ'NÜN 24. OLAĞAN GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 15:37:05
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 16:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?