5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Genel Kurul'da maaş kavgası

Doğu Karadeniz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 15. Bölge Birliği Genel Kurul Toplantısı'na, birlik başkanı ile Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara arasında yaşanan maaş tartışması damgasını vururken, genel kurula katılan delegeler bu duruma tepki gösterdi.

Doğu Karadeniz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 15. Bölge Birliği Genel Kurul Toplantısı, Zorlu Grand Otel'de yapıldı. Toplantıya Birlik Başkanı Murat Gümrükçü'nün yanı sıra birliğe bağlı Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerinden delegeler katıldı.

Genel Kurul'da konuşan Trabzon Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Kara, birliğin politikalarını ve yöneticilerini eleştirdi. Esnafın menfaatlerini korumak için ömrünün sonuna kadar mücadele vereceğini belirten Kara, "Birliğin yüzde 2 gelirinin yüzde 38'i ve yüzde yarım gelirinin yüzde 35'i Trabzon ESKK Kooperatifi tarafından karşılanmıştır. Bu oranların yıldan yıla arttığı da açıktır. Kooperatifin bugünkü yetkilisi olarak, Trabzon esnafının temsilcisi olarak, esnafın emeğini hiç kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Biz bu haksızlığa isyan ediyoruz. Sayın yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri kooperatiflerinden gönderecekleri paralardan bu maaşlarını alsınlar.

Trabzon esnafının alın terine el koymaktan vazgeçsinler. Zaten, elini vicdanına koyan bir yönetici ya birlikten ücret almaz, ya da onurlu herkesin yapacağı işi yaparak istifa ederek ücret almayacak kişilerin göreve gelmesini sağlar" diye konuştu.  Kara, Birlik Başkanı Murat Gümrükçü'nün yüksek miktarda maaş aldığını ileri sürerek bu durumu eleştirirken, Divan Başkanı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akal, Kara'ya müdahale etti.

Bunun üzerine Metin Kara, Akal'a dönerek "Allah için söyleyin, siz ne kadar maaş alıyorsunuz, doğru söyleyin" demesi üzerine, Hüseyin Akal, "Ben 80 milyar alıyorum, 12 milyara bu işi yapar mıyım" diye cevap verdi.
Akal ile Kara arasındaki tartışmanın uzaması üzerine Genel Kurula katılan delegeler bu duruma tepki göstererek "Buraya sizin kavgalarınızı dinlemeye gelmedik. Sorunlarımızı konuşmaya geldik" diye bağırdı.

Doğu Karadeniz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 15. Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü ise yaptığı konuşmada Kara'ya cevap verdi. Kara'nın konuşmalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Gümrükçü, kendilerinin her zaman esnafın menfaatlerini ön planda tuttuklarını ifade etti.
Genel Kurul'da daha sonra gündem maddeleri okunarak delegelerin oyuyla kabul edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 15:58:24
Güncelleme :9 Mayıs 2009 Cumartesi 16:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?