6
Mayıs
2024
Pazertesi
TRABZON

Gerçeğini aratmayan tatbikat!

Trabzon'da, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibince (UMKE) gerçekleştirilen tatbikat başarıyla sonuçlanırken, tatbikat çevrede bulunanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yapılan kurtarma tatbikatını İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman da yakından takip etti.

Tatbikatta, senaryo gereği hastanenin 11. katında mahsur kalan hasta, sedyeye alınarak UMKE görevlilerince sarkıtılan halat yardımıyla ambulansa ulaştırıldı. Yaklaşık 35 metre yükseklikte hastanenin 11. katındaki dahiliye servisinden başlayan tatbikatta, doğal afet ya da yangın durumunda hastaların pencereden tahliye edilme işlemi gerçekleştirildi.

Pencerenin yerinden sökülmesinin ardından ekipler, daha sonra hastayı sedyeye koyarak halata bağladı. Bir görevlinin nezaretinde hastane önünde bekleyen ambulansın yanına indirilen hasta, buradan da ambulansa konularak başka bir hastaneye sevk edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, tatbikatın amacına ulaştığını belirterek, "Tatbikatta, UMKE görevlileri arkadaşlarımız yangın veya doğal afet sonrası üst katlarda mahsur kalanları başarılı bir şekilde tahliye etmiştir. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Sabah saatlerinde Zağnos mevkiinde yapılan tatbikatta yine UMKE görevlilerince yaralı kurtarma çalışması yapıldı. Tatbikat gereği viyadükten indirilen yaralı daha ambulansla hastaneye taşındı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:34:47
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 14:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?