1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Gerçek Vali'den, 'sahte' vali uyarısı

Trabzon’da Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in ismini kullanarak, ildeki bazı iş adamlarından, lösemili çocuklar için valilikçe başlatıldığını ileri sürdükleri yardım kampanyasına bağışta bulunmalarını isteyen bir dolandırıcılık şebekesi ortaya çıktı.

Konuyla ilgili bugün basın toplantısı düzenleyen Vali Hüseyin Yavuzdemir, ilde kendi adını kullanarak iş adamlarından para almaya çalışan bir dolandırıcılık şebekesinin ortaya çıktığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Vali Yavuzdemir, "Dolandırıcılık şebekesinin üyelerinden biri, benim adımı kullanarak ildeki bazı iş adamlarından verdikleri hesap numaralarına lösemili çocuklar için yardım adı altında para yatırmalarını istemiş. Olay, hesaba para yatırmaya karar veren ancak yaptığı yardım karşılığında alacağı dekontu nereye yatıracağını merak eden bir iş adamının Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’nü aramasıyla ortaya çıkmıştır. Biz Trabzon Valiliği olarak böyle bir kampanya başlatmadık. Vatandaşlarımızı bu tür dolandırıcılık şebekelerine karşı dikkatli olmaya ve sahte valilere karşı uyanık olmaya çağırıyorum" dedi.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün dolandırıcılık şebekesine karşı çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Vali Yavuzdemir, "Bu kişiler Garanti Bankası İstanbul Kartal İskele Şubesi’nde Haşim Karatay adına açılmış 6671916 ve İş Bankası İstanbul Cevizli Şubesi’nde Ali Osman Çırakoğlu adına açılmış 476674 numaralı hesaplara para yatırılmasını istemişlerdir. Emniyet Müdürlüğümüz, bu isimlerden hareketle şebekeyi ortaya çıkarmaya çalışıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 18:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?