30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Gökçer: Trabzon'a seve seve geldim

Devlet Tiyatroları Trabzon Bölge Müdürü Murat Gökçer, Trabzon’da yeniden görev yapacak olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. 

Devlet Tiyatroları Trabzon Bölge Müdürlüğü görevini yürütürken Genel Müdür Lemi Bilgin'in görevinden alınarak yerine Mine Acar'ın atanması tepki olarak 2005 Ağustos'unda Trabzon'daki görevinden istifa eden Murat Gökçer, Lemi Bilgin'in mahkeme kararıyla görevine dönmesinin ardından yeniden Devlet Tiyatroları Trabzon Bölge Müdürülüğü'ne atanmasının ardından bugün bir basın toplantısı düzenledi. 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Gökçer, Trabzon'u bir sevda, bir tutku, bir sanat şehri olarak gördüğünü ifade ederek "Benim için bir sevda, bir tutku şehri olan Trabzon'dan bir süre önce ayrılmak zorunda kalmıştım. Bu iki yıla yakın bir süre Ankara'da asli görevim olan sanatçılık yani oyunculuk görevimi sürdürdüm. Ayrıldığımız dönemdeki genel müdürümüz Lemi Bilgin'in görevinden alınmasından ötürü ayrılmış olan bütün bölge müdürü arkadaşlarımız yargının kararı ile geri döndükten sonra bizlere de tekrar Trabzon’a dönüp-dönmek istemediğimiz sorulduğunda ‘Seve seve Trabzon'a gitmek istiyorum’ dedim. Hakikaten bir sevda bir tutku bir sanat şehri olduğuna inandığım Trabzon'a geldim. Bundan dolayı çok mutluyum” dedi. 

Ayrıldığı iki yılı kayıp olarak nitelendirmediğini kaydeden Murat Gökçer “Şimdi hemen çalışmalarımıza başladık. İlk etapta repertuvarımızı belirleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde Ankara'da Türkiye genelinde bir koordinasyon toplantımız var. Ankara'ya giderek Trabzon'un oyunlarını orada belirleyeceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 17:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?