30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Göktaş TFF'yi istifaya çağırdı

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, son 1.5 yıldır Trabzonspor'un üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ileri sürerek, olanlardan sorumlu tuttuğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimini istifaya davet etti.


Trabzonspor-Konyaspor maçından önce Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Göktaş, TFF'ye yüklendi. Son 1.5 yıldır futbolda çeşitli oyunlar oynandığını savunan ve bunların futbol seyircisini ve bu işe emek verenleri üzdüğünü belirten Göktaş, bu durumun stres atmak için maça gelen seyircilerin stresini daha da artırarak onları moral bozukluğuna uğrattığını kaydetti. Futbol seyircisinde Trabzonspor'un hakkının gasp edildiği izleniminin oluştuğunu öne süren Kemalettin Göktaş, "Özellikle Sivasspor maçından beri Trabzon'da büyük bir kaos yaşanmaktadır. Maçın bitimine 30 saniye kala hakemin maçı tatil etmesi, Valinin ve Emniyet Müdürü'nün teminatına rağmen bunu yapmasının üzerinden 45 gün geçti. Bu süre boyunca Trabzonspor adeta linç edilmek istenmiş ve 3-0 mağlup sayılmıştır. TFF, bu olayı 'oldu-bitti'ye getirmektedir. Ben bir taraftar, bir siyasetçi olarak gidişatı tehlikeli görüyorum. Yapılan bu uygulamalarla Trabzon'un can damarına basılıyor, Trabzon'un canı acıyor" dedi.


TFF'nin verdiği kararlarla sorunu çözmüş olmadığını ve Türkiye'de güvenilirliğini kaybettiğini savunan Göktaş, "Bu durumda TFF yönetiminin yapacağı ilk iş, bu görevi bırakmak olmalıdır. Bugüne kadar yanlış yaptıklarını kabul ederek görevi bırakmaları lazımdır. Hakemler de dış baskılar neticesinde kalmasınlar. Hepsinin pırıl pırıl olduklarına inanıyorum. Daha önce gündeme gelen yabancı hakemlerin Türkiye'de görev almasını sağlayacak bir ortamın oluşması gerekir. Bu konuda değerlendirmeler yapılmaktadır" diye konuştu.


Öte yandan maçın gözlemcileri, izinsiz olarak yapılan basın toplantısını rapor etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 00:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
trabzonlu IP: 81.214.70.xxx Tarih : 1.10.2007 09:19:06

sayın KEMALETTİN GÖKTAŞ soruyorum sana...Bu olay varken nerdeydin???...TRABZONSPOR CEZA aldıktan sonra ahkam kesiyorsun...boş laflar bunlar...icraat yaap..havaya ölee herkes konuşur...sen trabzonspor için ne yaptın...koskaca bi TRABZONSPOR bi sivasla baş edimiyorsa artık....gerisini siz düşünün..nerde trabzonun vekilleri ...iş karşıya geçmiş konuşuyorsunuz...yuhh size ne diyeyim..