1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

'Gönüllü askeriz PKK'ya yeteriz!'

Trabzon’da binlerce kişinin katıldığı ’Türk Bayrağına Yapılan Saldırıyı Kınama’ mitinginde olayı kınayan sloganlar atılırken bölücü terör örgütü PKK/KADEK’in sözde bayrağı da yakıldı.

Trabzon’daki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Mersin’deki Nevruz Bayramı kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıları protesto etmek için ’Türk Bayrağına Yapılan Saldırıyı Kınama’ yürüyüşü ve mitinginde bir araya geldi.

Cumhuriyet Caddesi TEDAŞ önünden başlayan yürüyüş, Maraş Caddesi’nden devam ederek Atatürk Alanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde son buldu. Burada ellerinde bayraklarla toplanan her yaştan çok sayıda kişi attıkları sloganlarla bayrağa yapılan saygısızlığı protesto etti. Yürüyüş boyunca ’Bayrağa uzanan eller kırılsın’, ’Gönüllü askeriz PKK’ya yeteriz’ gibi sloganlar atan grup, şair Yüksel Çetin Tokdemir’in okuduğu şiirle duygulu anlar yaşadı.

Mitinge katılan ülkücü bir grup ise daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Binası önüne geçerek protestosunu burada sürdürdü. Mitingde son olarak bölücü terör örgütü PKK/KADEK’in renklerini simgeleyen sözde bayrak yakıldı.

Öte yandan yürüyüş sırasında bazı kişilerin ellerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayraklarının da bulunması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 17:10:57
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 16:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nh IP: 212.156.245.xxx Tarih : 31.03.2005 10:57:33
türk kürt kardeş diye slogan atılmalı idi