5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Göz tembelliğine dikkat

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Ağaçlı İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 31 öğrenci, Özel İmperial Hastanesi’nde göz taramasından geçirildi.


Özel İmperial Hastanesi Göz Polikliniği doktorları Opr. Dr. Can Kaya ve Opr. Dr. Engin Sözen tarafından muayene edilen öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler. Opr. Dr. Can Kaya, daha önce de Kanuni Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 40 öğrenciyi göz taramasından geçirdiklerini hatırlatarak “O gün yaptığımız çağrı etkili olmuş olacak ki bir çok okuldan göz taraması için talepler geliyor. Bugünde Ağaçlı İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 31 öğrenciyi göz muayenesinden geçirdik. Bebeklik ve çocukluk çağında göz sağlığına önem vermek gerekiyor. Küçük yaşlarda fark edilen göz bozuklukları, uygun tedaviyle tamamen düzeliyor. Özellikle göz tembelliği konusunda geri dönüş yok. Göz tembelliği ancak küçük yaşlarda tespit edilebilirse tedavi edilebileceğinden ebeveynlerin bu konuda son derece hassasiyet göstererek erken yaşlarda çocukların göz muayenesi olmalarını sağlamaları gerekmektedir. Bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.


Akçaabat Ağaçlı İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 31 öğrenci daha sonra Kanuni Anadolu Lisesi’ne geçerek burada kendilerine verilmek üzere hazırlanan kıyafet ve kırtasiye malzemelerini aldılar.


Ağaçlı İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Abdülkerim Günaydın, öncelikle Özel İmperial Hastanesi’ne çok teşekkür ettiğini belirterek “Hem öğrencilerimizi göz taramasından geçirdi hem de kanuni Anadolu lisesi ile irtibatımızı sağlayarak bizlere çok yardımcı oldular” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 14:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?