2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Göz turizmine yoğun ilgi

Karadeniz Göz Merkezi, Avrupa’nın birçok ülkesindeki kliniklerde bulunmayan, bulunduğu yerlerde de oldukça pahalı olan ’Lasik’ tedavisi için Avrupa ülkelerinden turlarla Trabzon’a hasta getirmeyi planlıyor. Bir haftalık planlanan turlar çerçevesince bölge turizmine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

Karadeniz Lazer Göz Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Tüysüz, modern cihazlar ve doktor tecrübesi bakımından Avrupa’nın birçok ülkesinden önde olduklarını söyledi. Excimer Laser cihazıyla uygulanan ’Lasik’ tedavisiyle gözlük kullanımının artık tarihe karıştığını belirten Dr. Tüysüz, "Dünyada ulaşılan en son teknoloji olan VISX STAR S4 ve WAVEFRONT teknolojisini Trabzon’a getirdik. ’Lasik’ tedavisi, uzağı iyi görememe (miyop), yakını iyi görememe (hipermetrop), bulanık ve çarpık görme (astigmatizma) dahil bütün kırılma kusurlarının tedavisinde kullanılan en yaygın ve en güvenilir tekniktir. Hastanın, lazer tedavisi sayesinde 15 numaraya kadar olan gözlüklerden kurtulması mümkündür. Yaklaşık 10 dakikada yapılan lazerli tedaviden sonra hasta gözlüklerinden ve lenslerinden kurtulabilmektedir" dedi.

Avrupa’da lasik tedavisinin 2 bin 500 Euro’ya mal olduğunu; ancak kendilerinin bu tedaviyi 700 dolara gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Dr. Mehmet Tüysüz, "Avrupa’dan bu nedenle özellikle gurbetçi vatandaşlarımız tedavi amaçlı olarak Trabzon’a gelerek gözlerindeki rahatsızlıklardan kurtuluyorlar. Bizim en büyük referansımız bu hastalarımız. Bu hastalarımızın tavsiyesi üzerine Avrupa’dan bize gelmek ve tedavi olmak için yoğun talepler alıyoruz. Biz de çareyi profesyonel turlar düzenlemekte bulduk. Bu bir proje; ama en kısa sürede bunu gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, turlarla Avrupa’dan gurbetçilerimizin yanı sıra yabancıları da Trabzon’a getirerek, hem göz tedavisi olmalarını hem de yaylalarda, Uzungöl, Sümela Manastırı gibi turizm merkezlerinde vakit geçirmelerini sağlamak. Değişik ülkelerde turizm şirketleriyle irtibata geçerek hem verdiğimiz tedavi hizmetini anlatacağız hem de yayla kentlerimizi tanıtacağız. Yapacağımız programla örneğin Uzungöl Beldemiz’de 3-5 günlük tatil programları, artı sağlık ihtiyaçlarını giderecek paket programlar yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan yurt dışından göz tedavisi için gelen gurbetçi İlknur Çolak, eskiden bir metre mesafedeki cismi gözlüksüz göremediğini; ancak ’Lasik’ tedavisiyle bu rahatsızlığından kurtulduğunu söyledi. Almanya’da göz tedavisi fiyatlarının çok yüksek olduğunu, sadece tek göz tedavisine 2 bin 800 Euro istendiğini belirten Çolak, "Burada ise uçak biletleri, konaklama ve ameliyat ücreti dahil ücret bin Euro’yu geçmedi" şeklinde konuştu.

trabzon
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 13:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?