5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gümrükçüoğlu görevine başladı

29 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Trabzon Belediye Başkanı seçilen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görevi eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'ndan devraldı.
Gümrükçüoğlu, ilk olarak mazbatasını almak için AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, İl Başkanı Muhammet Balta, Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri ve kalabalık bir partili grubu ile birlikte Trabzon Adliyesi'ne geldi. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursan Kaya Güleç'ten mazbatasını alan Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler, daha sonra devir teslim töreni için Trabzon Belediyesi'ne gitti.
Trabzon Belediye binası dışında toplanan partililerin alkışlarıyla belediyeye giren Gümrükçüoğlu, devir teslim töreni için başkanlık makam odasında bekleyen Volkan Canalioğlu'na çiçek verdi. Belediye Başkanlığına seçilen Gümrükçüoğlu'nu kutlayan Canalioğlu, elinde belediyenin borçlarını gösteren dosya ile birlikte kısa bir konuşma yaptı. Seçimin Türkiye'ye ve Trabzon'a hayırlı olmasını dileyen Canalioğlu, "Seçimden önce her şey söylendi. Demokratik bir ortamda çalışmalar yapıldı. Halkımızın takdiriyle
sayın Gümrükçüoğlu başkan seçildi. Artık Trabzon'un belediye başkanıdır. Burada belediyenin borç tablosu var. 2004 öncesi borçlarla birlikte belediyenin borcu 51 trilyon. Bunun 29 trilyonu bizim zamanımızda, 23 trilyonu da Maliye, SSK, İller Bankası ve kamu kurumlarına olan borçlardır. 14 trilyon lira da alacağımız var. Bu durumda 54 trilyon ile alınan borcu 15 trilyon ile devrediyorum" dedi.
Canalioğlu, konuşmasının ardından 5 yıl önce seçildiğinde kendisine takılan Trabzon Belediyesi rozetini Gümrükçüoğlu'nun yakasına takarken, "Başım dik, alnım açık taşıdığım Belediye Başkanlığı rozetini Gümrükçüoğlu'nun yakasına takıyorum. En güzel şekilde taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, 5 yıl boyunca Trabzon'a yaptığı hizmetlerden dolayı Canalioğlu'na bir plaket verdi ve belediye çıkışına kadar uğurladı.


Devir teslim töreninin ardından başkanlık koltuğuna oturan Gümrükçüoğlu, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Konuşmasına, eski Başkan Canalioğlu'na yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederek başlayan Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu: "Sayın Canalioğlu Trabzon'un önemli bir değeridir. Bundan sonraki süreçte de kendisinden istifade edeceğiz. 29 Mart sonrasında Trabzon'da yeni bir dönem başladı. Bize oy veren, vermeyen herkesi kucaklıyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden herkese hizmet edeceğiz. Kenti ileriye taşımak
için çalışacağız. Bu hassasiyeti belediye çalışanları için de gözeteceğiz. Belediyede çalışan bütün arkadaşlarım görevlerini yapsın, tedirgin olmasınlar. Biz dürüstlük, şeffaflık ve insan sevgisi odaklı, toplum yararına bir anlayışla belediye hizmeti yapmaya gayret edeceğiz. Beş 5 yılın sonunda çehresi değişmiş ve ileriye gülümseyerek bakan bir Trabzon'u hep birlikte göreceğiz"
Gümrükçüoğlu, daha sonra belediyenin balkonuna çıkarak dışarıda toplanan partililere hitap etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?