5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gümrükçüoğlu horonla stres attı

Seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üniversiteli öğrencilerle horon oynayarak stres attı.


İlk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde yapılan Tıp Bayramı kutlamalarına katılan Gümrükçüoğlu, daha sonra sabah kahvaltısında üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta’nın da katıldığı kahvaltıda öğrencilere hitap eden Gümrükçüoğlu, Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ilk yıl 2 bin 500 öğrenciye burs sağlanacağını dile getirdi.


Üniversite öğrencilerinin şehre katkı sağlaması için gençlik ve üniversite masaları kuracaklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Göreve geldiğimizde ilk yıl 2 bin 500 öğrenciye burs sağlayacağız. Bu rakamı başlangıç olarak söylüyoruz. Bunun yanında bir öğrencinin şehrimizde rahat etmesi için gerekli olan her şey sağlanacak. Ayrıca üniversite öğrencilerinin fikirlerinden faydalanmak için bir masa kuracağız ve bu masa kapsamında bu fikirleri alıp şehir adına uygulamaya çalışacağız. Sizleri bu şehirde okuyan insanlar olarak değil bu şehrin bir değeri olarak görüyoruz ve hepinizin katkısını almak istiyoruz” diye konuştu.


Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da üniversitedeki eğitim ve araştırmalara ayrılan ödeneğin 1,5 milyar dolara çıktığını ifade ederek, “5 yıl öncesine göre araştırma ve geliştirme projelerine ayırdığımız para çok arttı. Ama bu yeterli değil. Bundan sonraki süreçte bu miktar daha da artacak. 4 yıl öncesine kadar bütçeden en büyük pay milli savunmaya ayrılıyordu ama 4 yıldan bu yana en büyük pay eğitime ayrılıyor. Son 5 yıl içerisinde dünyadaki bilimsel yayınlarda en büyük artışı önce İran ardından da Türkiye yaptı. Bunlar önemli verilerdir. Sizlerin yaptıkları araştırmalar ve geliştirmeler mutlaka desteklenecektir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kahvaltıya katılanlar birlikte horon oynadı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?