5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gümrükçüoğlu iddaları cevapladı

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son günlerde evlerin kapılarına kendisi hakkında asılsız iddialar içeren yazıların bırakıldığını belirterek, daha önce gerekli açıklamaların yapılmasına rağmen bu tür yollara tevessül edenlere halkın gereken cevabı 29 Mart'ta sandıkta vereceğini söyledi.


AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, İl Başkanı Muhammet Balta ve merkez belediye meclisi üyeliğine aday bazı isimlerle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında seçim sürecini değerlendirdi, hakkındaki iddialara cevap verdi ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.


Ulusal yayın yapan bir gazetede adaylığının açıklandığı gün bir köşe yazarının dile getirdiği iddialarla ilgili konuşan Gümrükçüoğlu, bu iddiaların araştırılmadan yazılmış yalanlar olduğunu vurgulayarak bu yazılarla ilgili yapılan yasal girişimler sonucunda aynı yayın organlarında tekziplerin yayınlatıldığını hatırlattı. Yapılan iddialarla ilgili yerel medyada da Trabzon kamuoyuna gerekli açıklamaları bir çok kez yapmasına rağmen son günlerde bu yazıların çoğaltılarak evlerin kapılarına bırakıldığını
söyleyen Gümrükçüoğlu, tekzip edilmiş yazıları yeniden gündeme getirmenin ve seçim malzemesi yapmaya çalışmanın son derece yakışıksız bir davranış olduğunu ifade etti.


Bu tür yollara tevessül edenleri halkın asla haklı çıkarmayacağını belirten Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Biz bu konularla ilgili olarak gerekli her şeyi söyledik. Biz kimsenin kişilik ve özlük haklarıyla uğraşmayacağız. Biz Trabzon kazansın diye kimseye saldırmayacağız. Şu ana kadar hangi üslubu kullanmışsak bundan sonra da ayni üslup ve siyasi terbiyeyi devam ettireceğiz. Bu tarz yaklaşımlar yapanlara da kaybettirecektir ve buna gerekli cevabı halkımız 29 Mart'ta sandıkta verecektir" diye konuştu.


Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gümrükçüoğlu, bu projeleri Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun 'hayal ürünü' olarak nitelendirmesiyle ilgili soruyu "Onların ufku bizim projelerimizi hayal dahi edemez" diye cevaplandırdı.
Gümrükçüoğlu, seçimin sonucunun şimdiden belli olduğunu ve Trabzon'un 30 Mart sabahında Ak kadrolar tarafından yönetileceğini vurguladı.
Öte yandan, Trabzon'a gelerek Belediye Başkan adayı Gümrükçüoğlu'na destek veren Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, Gümrükçüoğlu'nun mevcut Başkan Volkan Canalioğlu'ndan her yönüyle daha ideal bir başkan olduğunu ve bu işi çok daha başarılı bir şekilde yapacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?