5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gümrükçüoğlu projelerini anlattı

AK Parti Trabzon Belediye başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2. Tanjant yolu ve kavşak projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.


İlk olarak beraberindeki AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta ve Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın ile birlikte sabah saatlerinde Beşirli mahallesine geçen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu Okulu yukarısında 2. Tanjant Yolu olarak nitelendirilen ‘Kanuni Bulvarı’nın başlangıç noktasına gelen Gümrükçüoğlu, yolun proje çizimlerini gösterdi. Proje çizimleri üzerinde yapacakları çalışmaları anlatan Gümrükçüoğlu “Kanuni Bulvarı dediğimiz 2. Tanjant Yolu, yaklaşık 15-16 km olacak bir yol. Beşirli’deki bulunduğumuz bu noktadan başlayacak ve Toklu Vadisi geçilerek devam edecek. Ayrıca bizim Toklu Vadisi içerisinde Disneyland Projemiz de bulunuyor. Bu proje üzerinde de çalışıyoruz. 2. Tanjant Yolu Trabzon için olmazsa olmaz bir yol. Ancak bu yolun Trabzon’un güneyinden bir otoyol olarak değil, bölünmüş bir yol olarak tıpkı Tanjant Yolu’nda olduğu gibi geçmesi gerekiyor. Bu yolun yapımında öyle anlatıldığı gibi büyük bir istimlak da olmayacak. Başlayıp bitireceğiz. Bu yol Trabzon’a kazandırılması gereken bir yol. Herkesin kabul ettiği bir çalışma. Keşke mevcut belediye başkanımız bu işi başlasaydı da ‘arkadaş bak ben bu işe başladım, bu benim projem’ diyebilseydi. Başlasaydı, bu işin arkası gelirdi. Şimdi duyuyoruz ki proje açıklıyor ve projeleri arasında bu yol gösteriyor. Kendisini tebrik ediyorum. Nihayet uyanmaya başladı” dedi.
Mevcut belediyenin 5 yılda yaptıklarının bir 5 yılda daha yapacaklarının göstergesi olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu “Herkes kimin ne yaptığını çok iyi biliyor. 5 yılda gösteremediği projelerini tutmuş şimdi açıklıyor, bunlar komik şeyler” diye konuştu.


Ardından Fatih mahallesine geçen ve seçilmeleri taktirde Fatih Mahallesi’ni Tanjant Yolu’na bağlayacak olan kavşak ve yol çalışmaları hakkında bilgi veren Gümrükçüoğlu “3 trilyonluk istimlakla yapılacak bir yolu ve kavşağı 5 yılda yapamadı. Biz seçildiğimiz taktirde yapacağımız ilk işlerden biri olacak ve hemen çalışmalara başlayacağız” derken, daha sonra Hacı Ziya Habiboğlu Alt Geçidi’ni Karadeniz Sahil Yolu’na sağlıklı bir şekilde bağlanamaması ve istimlakların yapılamaması nedeniyle Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’na eleştirilerini sürdürdü.


Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak ise “Burada da yıllardır istimlaklar yapılamamış. 10-15 trilyonluk bir projedir. Trabzon’un balkonu olan ve Ayasofya Müzesi’nin çevresinin kentsel dönüşümünü sağlayacak olan kentsel dönüşüm projesidir. İstimlak veya TOKİ’yle yapılacak çalışma kapsamında takas yöntemi ile bu sorun giderilir” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 14:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?