5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gümrükçüoğlu şeffaflık vaad etti

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediyede hiç kimseye herhangi bir ayrıcalığın sağlanmayacağı, şeffaf bir yönetim anlayışının sergileneceği bir dönem oluşturacaklarını söyledi.
AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna ‘Trabzon’u Lider Kent Yapacak 61 Proje’ ismiyle açıklanan projelerle ilgili bazı eksik ve yanlış anlamaların bulunduğu gerekçesiyle bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, İl Başkanı Muhammet Balta, belediye meclis üyeliği adayları ve gazetecilerin katıldığı bilgilendirme toplantısında Gümrükçüoğlu, 61 projenin zaman darlığı yüzünden kapsamlı olarak açıklanamadığını ve bu nedenle bazı eksik ve yanlış anlamaların ortaya çıktığını dile getirerek bütün projelerin tek tek açıklamasını yaptı.
Projelere getirilen eleştirileri de cevaplandıran Gümrükçüoğlu, bu eleştirilerin kapsamlı bir inceleme ve irdeleme yapılmadan dile getirildiğini ileri sürerek özellikle kentsel dönüşümü içeren büyük projelerin zaman içinde ve TOKİ marifetiyle yapılacağını söyledi.
Açıklanan projelerin bir kısmının belediyenin görev alanına girmediğiyle ve 5 bin kişilik istihdamın gerçekçi olmadığıyla ilgili eleştiriler üzerine Gümrükçüoğlu, kendilerinin modern belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Belediyecilik modern anlamda şehri ve şehirde yaşayan halkı kucaklamayı, şehrin sorunlarının çözümünde aktif olarak rol almayı gerektiriyor. Çünkü belediyeyi, kente dair her şey ilgilendirir. 5 bin kişilik istihdamla ilgili olarak da, eğer şehrimizde bir işsizlik problemi varsa belediye bunlarla ilgilenmek zorundadır. Eğer ilgilenmiyorsa bir takım sosyal patlamaları beklemek lazım.”

“PROJELERİMİZİ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Açıklanan bütün projelerin Trabzon’u 5 unsurlu bir kent haline getirmeyi amaçladığının altını çizen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu projelerin hayata geçirilmesiyle Trabzon’un bir turizm, eğitim, sanayi, ticaret ve kültür, sanat ve spor şehri haline gelmesinin amaçlandığını kaydetti.
Bir soru üzerine, kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere bazı bölgelerde yapılacak büyük inşaat faaliyetlerinin sosyal maliyeti ve bu bölgelerde yaşayan vatandaşların seçim öncesinde istismar edilmesine dair endişelerinin bulunmadığını belirten Gümrükçüoğlu, bu projelerin hiç kimseyi mağdur etmeden hayata geçirileceğini söyledi.

“BİZİM YÖNETİMİMİZDE HER ŞEY SON DERECE AÇIK VE ŞEFFAF OLACAKTIR”

61 projenin hayata geçirilmesi sırasında ortaya çıkacak iktisadi rantın paylaşımıyla ilgili dillendirilen bazı eleştiriler üzerine Gümrükçüoğlu, bu konuda hiç kimseye bir ayrıcalık sağlanmayacağını vurgulayarak şunları söyledi:
“Ben 57 yaşındayım ve hiçbir şeye ihtiyacım yok. Doğduğum topraklara hizmet etmek için aday oldum. Bu yaştan sonra inandığım ahrete, belediyede yapılan hiçbir işlemin vebaliyle gitmeyeceğim, gitmek istemiyorum. Bu konuda aldatılmaya da hiç tahammülüm olmaz. Halkımızın genel yararının olduğu işlerde yakın akraba, tanıdık, partili hiç kimseyi tanımam. Bütün çalışma arkadaşlarım da, bakanım da, milletvekillerim de, il başkanım da aynı görüşteki insanlardır. Bizim yönetimimizde her şey çok şeffaf olacaktır, bunu açıkça ilan ediyorum. Trabzon bu dönemde rantın gündeme gelmeyeceği, hiç kimsenin kayrılmadığı bir dönem yaşayacaktır. Çünkü bizim yönetimimizde her şey çok şeffaf olacaktır. Bu süreçte bir şaibenin ortaya çıkmaması için bütün işlemlerimizin sorgulanmasını, bizden her zaman hesap sorulmasını da her zaman bekleyeceğiz.”
Gümrükçüoğlu, seçim sürecinde kazananın Trabzon olmasını dileyerek Trabzon halkının sandık başına gittiği zaman en doğru kararı vereceğine inandığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?