4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Güner, son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon'da önceki gün vefat eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Karadeniz Gazetesi yazarı Ömer Güner, son yolculuğuna uğurlandı.


Gazeteci Ömer Güner (84) için bugün ilk olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti önünde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Ergun Ata, çok sayıda gazeteci ve yakınları katıldı.


Törende konuşan Ömer Güner'in oğlu Hayri Güner babası için yaşamanın yazmak anlamına geldiğini ifade ederek, "Babam sürekli yaşamak, yazmak derdi. Aramızdan ayrıldı ve kalemide sustu" diye konuştu.


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ise Ömer Güner'in hasta yatağından kendisini aradığını ve Trabzonspor'un direktör sorununun ne olduğunu sorduğunu belirterek, "Çarşamba günü telefonum çaldı arayan Ömer Güner'in kızı Pınar Güner'di, 'Babam seninle konuşacak' dedi. Bana Trabzonspor Teknik Direktörü sorununun ne olduğunu sordu. Haber yazdıracaktı. 6 saat sonra gazeteci arkadaşım Murat Taşkın aradı. 'Ergun, Ömer Amca'yı kaybettik' dedi.

11 Haziran Perşembe günü bağlı bulunduğu gazetenin spor sayfasında Ömer Güner imzalı haberi çıktı. Ömer Güner bizim mesleğin en önemli unsuru olan muhabirliği böyle yapıyordu. Ben bunu genç arkadaşlarımızın bilmesi için anlattım. 84 yaşında bir muhabirdi" diye konuştu.


Ömer Güner'in cenazesi yapılan törenin ardından kalabalık bir gazeteci ekibinin omuzunda cenaze namazının kılınacağı İskenderpaşa Camii'ne götürüldü. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Sülüklü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 18:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?