2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Güneş'ten Trabzonspor'a yeşil ışık

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Milli Takım eski Teknik Direktörü Şenol Güneş’in bazı sıkıntları olduğunu ve bu sıkıntıları aşması durumunda Trabzonspor’u çalıştırabileceği mesajını Başkan Atay Aktuğ’la yaptığı görüşmede verdiğini söyledi.

Çaykur Rizespor ile haftasonu oynadıkları zorlu maçtan galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden Asbaşkan Şakar, "Ziya Doğan’ın istifasından sonra İhsan Derelioğlu’nu göreve getirdik. Bundan sonra son iki maçımıza da İhsan hoca ile devam edeceğiz. İhsan Derelioğlu’nun saha içindeki performansından memnun kaldık. Kendisi iyi bir teknik adam. İyi bir teknik adam olmasaydı Trabzonspor’un alt yapısını ona emanet etmezdik. Oyuncu izleme komitemizin başında da çok aktif görevleri var. Hocamıza son derece güveniyoruz. İlk devrenin bitimine kadar İhsan Derelioğlu takımı çalıştıracak" dedi.

Şenol Güneş’in takımın başına getirilmesi ile ilgili çalışmaları Başkan Atay Aktuğ’un yürüttüğünü kaydeden Şakar, "Atay Aktuğ, Şenol Güneş ile sürekli görüşüyor. Bu konu ile ilgili olarak ilk devrenin bitimine kadar bir sonuç alınamıyacağı görünüyor. Güneş, bazı sıkınları olduğunu iletmiş. O sıkıntıları aşması durumunda başkanımız Atay Aktuğ’a Trabzonspor’da çalışabilirim mesajı vermiş" diye konuştu.

Lider Fenerbahçe ile aralarında 7 puan fark bulunduğunu belirten Şakar, "Liderle aramızda 7 puan fark var. Bu hafta oynanacak olan derbi karşılaşmasında Galatasaray galip gelirse, biz de Samsunspor’u yenersek bu puan 4’e iner. Ligde iddiamız devam ediyor. Trabzonspor’un kaybettiği bir şey yok. Aramızda puan farkı var ama biz bunu ilerleyen haftalarda kapatacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor maçında Gökdeniz aleyhine yapılan tezahüratları hoş karşılamadıklarını ifade eden Asbaşkan Nevzat Şakar, "Trabzonspor taraftarının bizim oyuncularımıza karşı göstermiş oldukları yakışmayacak küfürlü tezahüratlar hem bizleri hem de oyuncularımızı son derece üzmüştür. Bize ve oyuncularımıza destek vermeleri gerekirken, onların moral motivasyonlarını bozmaları hiç uygun değil, bu yapılanları kınıyoruz. Oyuncularımıza küfür edecek seyircilerin maçlara gelmesini istemiyoruz. Seyircilerimiz bu şekilde davranacaklarsa maçlarımıza gelmesinler. Bu yapılan olaylarda Gökdeniz’in ismi önemli değil, bir taraftarın kendi oyuncusuna küfür etmesini hoş karşılamıyoruz" açıklamasını yaptı. Şakar, İbrahim Ege’nin Ziya Doğan’ın istifasından sonra takımda istenmediği ve kulüpten ayrılacağı yönündeki haberlere de sert tepki göstererek şunları söyledi:

"İbrahim Ege takımdan ayrılacağı yönünde bir düşüncesinin olduğunu bize iletmedi. Böyle bir duyum da almadık. Böyle bir şey olduğunu da zannetmiyorum. Böyle birşey varsa yeni gelecek olan yönetimle bunu oturup konuşurlar. İbrahim Ege Çaykur Rizespor karşılaşmasında anjin olması nedeniyle İhsan Derelioğlu tarafından kadroya alınmadı. Bunda başka bir art niyet aramaya gerek yok".

Asbaşkan Şakar, Aralık ayında yapılacak olan kongrede yönetimde yer almayacağını yineleyerek, "Bu fikrimde bir değişiklik yok. Yeni seçilecek olan yönetimde yer almayacağım. Atay Aktuğ’un karşısına bir aday çıkmaması konusunda bir şey söyleyemem, her aday hürdür. Ancak görünen Atay Aktuğ’un karşısına bir adayın çıkmayacağıdır. Atay Aktuğ tek başına başkanlık yarışına girecektir ve yeni belirlediği isimlerle bu işe devam edecektir" dedi.

trabzon
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?