5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gurbetçiler Türk doktorlara güveniyor

İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde yaşayan gurbetçiler özellikle göz tedavilerini memleketlerinde yaptırıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karadeniz Lazer Göz Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Tüysüz, Avrupa ülkelerine göre hem daha ucuz hem de insana değer veren bir anlayışla hastalara hizmet verdiklerini söyledi. Gurbetçi vatandaşların büyük çoğunluğunun Avrupa’daki sağlık sistemine güvenmediğini ve kendilerine başvuran hastaların bunu sürekli dile getirdiğini kaydeden Opr. Dr. Tüysüz “Bir hasta için güven çok önemli. İnsan göz gibi önemli bir organını güvenemediği kişilere emanet edemiyor. İnsanın hekimine güven duyması gerekiyor. Avrupa’da bir merkeze göz tedavisi için başvuran bir gurbetçimiz hem ülkemize göre daha pahalı hem de daha uzun süre sıra tedavi için beklemek zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra lisan sorunu yaşıyor. Merkezimize başvuran bir hasta 2-3 günde tedavisi tamamlanarak gözlüklerinden kurtuluyor ancak Avrupa’da bu süreç geç ve pahalı işliyor” dedi.

Türkiye’de lazer tedavisini ilk kullanan hekimlerden biri olduğunu ve bugüne kadar Karadeniz Lazer Göz Merkezi’nde binlerce hastaya lazer tedavisi uyguladıklarını kaydeden Opr. Dr. Mehmet Tüysüz “Merkezimizde tedavi olan hastalar bizim en önemli referanslarımız. Çünkü bu hastalar sağlıklı görmeye başladıktan sonra önce en yakınlarına sonra arkadaşlarına ve çevrelerine bizi tavsiye ediyorlar. Hastalarımızın memnuniyeti bizim için çok önemli. Çünkü memnun kalmasalar bizi tavsiye etmezler, başkalarına da aracı olmazlar” diye konuştu.

Opr. Dr. Mehmet Tüysüz, modern cihazlar ve doktor tecrübesi bakımından Avrupa'nın birçok ülkesinden önde olduklarını ifade ederek “Excimer Laser cihazıyla uygulanan 'Lasik' tedavisiyle gözlük kullanımı artık tarihe karıştı. Dünyada ulaşılan en son teknoloji olan VISX STAR S4 ve WAVEFRONT teknolojisini yıllar önce Trabzon'a getirdik. 'Lasik' tedavisi, uzağı iyi görememe (miyop), yakını iyi görememe (hipermetrop), bulanık ve çarpık görme (astigmatizma) dahil bütün kırılma kusurlarının tedavisinde kullanılan en yaygın ve en güvenilir tekniktir. Hastanın, lazer tedavisi sayesinde 15 numaraya kadar olan gözlüklerden kurtulması mümkündür. Yaklaşık 10 dakikada yapılan lazerli tedaviden sonra hasta gözlüklerinden ve lenslerinden kurtulabilmektedir" şeklinde konuştu.
Avrupa'da lasik tedavisinin Türkiye’deki ücretin 3-4 katı daha pahalı olduğunun da altını çizen Tüysüz “Avrupa'dan bu nedenle özellikle gurbetçi vatandaşlarımız tedavi amaçlı olarak Trabzon'a gelerek gözlerindeki rahatsızlıklardan kurtuluyorlar. Bizim en büyük referansımız bu hastalarımız. Bu hastalarımızın tavsiyesi üzerine Avrupa'dan bize gelmek ve tedavi olmak için yoğun talepler alıyoruz. Bir anlamda Sağlık Turizmi’ne hizmet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Hollanda’dan Trabzon’a göz tedavisi için gelen Mahmut Usta (24), Almanya’dan gelen Safinaz Aydemir (20) ve İngiltere’den gelen İlknur Sağlam (37) Avrupa’da artık sağlık sisteminin çok iyi işlemediğini ve tedavi için başvurdukları göz merkezlerinin hem Türkiye’ye göre çok pahalı hem de tedavi için uzun süre sıra beklemek zorunda olduklarını kaydederek “Bizlerde bu nedenle Karadeniz Lazer Göz Merkezi’ni tercih ettik ve bundan çok memnunuz. Artık gözlüklerimizden kurtulduk” dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 14:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?