5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gürbulak'ta seçimler tekrarlandı

Trabzon merkeze bağlı Gürbulak beldesinde, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen seçimlerin tekrarında belde halkı sandık başına gitti.


Gürbulak beldesinde 29 Mart'ta yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde, AK Parti'den istifa ederek seçime bağımsız giren Bülent Topçu ile AK Parti'nin adayı Kemal Çoban eşit sayıda oy almış, yapılan itirazlar üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda yeniden yapılan sayım neticesinde 608 oy alan Bülent Topçu 2 oy farkla seçimi kazanmıştı. Ancak seçimde izinli olarak memleketlerine gelen askerlerin oy kullandığının tespit edilmesi üzerine seçim iptal edilmiş ve 7 Haziran'da seçimlerin tekrarlanmasına karar
verilmişti.


Türkiye'de 29 Mart'ta yapılan seçimlerin iptal edildiği 23 beldeden biri olan Gürbulak beldesinde bugün halk belediye başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Gürbulak İlköğretim Okulu'nda kurulan 5 ayrı sandıkta sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi devam ederken zaman zaman küçük tartışmalar yaşandı.

Bağımsız aday Bülent Topçu ile AK Parti'nin adayı Kemal Çoban en iddialı adaylar olurken her iki aday da birbirine başarılar diledi. Kazananın Gürbulak beldesi olması temennisinde bulundular.


Öte yandan yaşlı ve yürümekte zorlanan bazı seçmenlerin yakınlarının yardımıyla oy kullanmaya getirilmesi ve merdivenlerden güçlükle çıkarılması dikkat çekti.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 13:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?