5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gürcistan Büyükelçisinden ziyaret

Gürcistan Büyükelçisi Tariel Lebanidze, Gürcistan Rugby Federasyonu Başkanı Giorgi Nijaradze ile birlikte Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret etti.


Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze, Trabzon'da kendilerine gösterilen sıcak ve yakın ilgi nedeniyle kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini ve yabancılık yaşamadıklarını belirtti. Türkiye ve Gürcistan arasında ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirten Lebanidze, "Türkiye ile Gürcistan arasında ticaret hacmi, yaşanan ekonomik krize rağmen 1,5 milyar doları buldu. Bu ticaretin gelişmesinde Trabzonlu işadamlarının büyük katkısı var. Biz bu ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışıyoruz" dedi.


Büyükelçi Lebanidze, önümüzdeki yıl Mart ayında Gürcistan ile Rusya Federasyonu milli takımları arasında oynanacak Rugby karşılaşmasının Trabzon'da yapılması için girişim yaptıklarını ifade etti.
Trabzon Valisi Nuri Okutan da ziyaretin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek "Bu maç için Trabzon'un seçilmiş olması da bizleri mutlu etmiştir. Burada evinizdeki gibi bir maç yapacağınızdan emin olabilirsiniz" dedi.
Vali Okutan ve Büyükelçi Lebanidze, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 17:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?