3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Gürcistan'a tekerlekli sandalye yardımı

Trabzon Sosyal Yardımlaşma Derneği 'Sevgi Yumağı', Gürcistan'ın Batum kentindeki ihtiyaç sahibi insanlara verilmek üzere Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu'na 15 adedi büyük, 5 adedi çocuk olmak üzere 20 adet tekerlekli sandalye gönderdi. 

Dernek binasında yapılan törene katılan TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve dernek üyesi AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, yurt dışında ihtiyacı olan çocuklara yardımların devam ettiğini söyledi. 

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" sözünü kendilerine düstur edindiklerini belirten Erdöl, "Komşumuz aç iken biz tok yatamayız. Başkaları komşularına bomba yağdırsa da biz komşumuza yardım etmeyi bir görev olarak kabul ediyoruz. Komşusunun sıkıntısıyla ilgilenmek bir insanlık görevidir. 20 adet tekerlekli sandalyeyi komşumuzun çocuklarına göndererek komşuluk görevimizi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Başta Türk Kızılayı olmak üzere Türkiye'de bulunan derneklerini yurt dışına olan yardımlarını duyarlı insanlarımızın sayesinde devam edecektir" dedi. 

Trabzon Sosyal Yardımlaşma Derneği "Sevgi Yumağı" Genel Sekreteri Hayri Güner ise derneğin çalışmalarının bugün geldiği noktada her bakımdan sevindirici olduğunu kaydederek, "Hayırsever iş adamlarımızın katkıları devam ettiği sürece derneğimiz yapılan tüm katkıları yeri geldiğinde ramazan da kumanya, yakacak, giysi, gıda, üniversite öğrencilerimize burs, yurt parası eğitimlerine yardımcı bilgisayar ve araç gereçleri olarak değerlendirmeye devam edecektir. Pakistan'da yaşanan deprem sonrası özellikle 8-14 yaş grubuna gönderilen giysiler gibi bu kez de Batum'da yaşamlarını sürdüren ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırılmak üzere Batum Başkonsolosluğumuz'a 15 adedi büyük, 5 adedi çocuk olmak üzere 20 adet tekerlekli sandalye gönderiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 12:48:45
Güncelleme :13 Ağustos 2006 Pazar 17:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?