5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Gürcü işadamlarından teklif

Gürcü işadamları Trabzonlu işadamlarına kömür ve elektrik satışı alanlarında ortaklık ve işbirliği teklifinde bulundu.

Merkezi Tiflis’te bulunan Gürcistan Uluslararası Enerji Grubu Direktörü Giorgi Chikovani, Trabzon’da kömür sektöründe faaliyette bulunan işletme temsilcileri ile bir araya geldi. Gürcistan’ın Timur bölgesinde ürettikleri kömürü Türkiye’ye satmak istediklerini kaydeden Chikovani, “Türkiye kömür ithal eden bir ülke. Trabzon kömür ithalatı ve ticareti yapıyor. Gürcistan’da ürettiğimiz kömürü Türkiye’ye satmak istiyoruz. Kömür konusunda sizinle ortak çalışmaya hazırız” dedi.

330 milyon ton kömür rezervine sahip olduklarını ve Nisan 2009 tarihinde kömür zenginleştirici bir fabrikanın da faaliyete geçeceğini kaydeden Giorgi Chikovani, böylece ürettikleri kömürün kalitesini de arttıracaklarını belirtti. Chikovani “Şu anda yaş kömürümüzün 4.500–5000 kalorisi bulunmaktadır. Kül yüzde 25, kükürt 1, uçucu madde 28 değerdedir. Zenginleştirici fabrika ile oranlarımız 5.500-6.500 kalori, kül 10-15 değerlerine ulaşacaktır. 10 -15 bin ton partiler halinde Poti Limanı’ndan teslimi yapabiliriz” diye konuştu.

Türkiye’ye kömür yanında elektrik satışı da yapabileceklerini ifade eden Gürcü işadamları, Gürcistan’ın Timur bölgesinde ABD’li bir şirket ile elektrik üretim santrali inşa edeceklerini ve bu santralden elde edilecek elektriğin satışı içinde işbirliğine açık olduklarını belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?