3
Mayıs
2024
Cuma
TRABZON

Gürtuna gazetecilerle biraraya geldi

Turkuaz Hareketi Lideri Ali Müfit Gürtuna, 2007 Genel Seçimleri'nden önce partileşme ve teşkilatlanma sürecini tamamlayarak seçime hazır hale geleceklerini söyledi. 

Trabzon'daki gazetecilerle Zorlu Grand Otel'de düzenlenen sohbet toplantısında biraraya gelen Turkuaz Hareketi Lideri Gürtuna, Türkiye'nin güncel meseleleri ve bunlara dair getirdikleri çözümler hakkında bilgi verdi. Türkiye'yi, ülkeyi yıllardır yöneten siyasi kadroların beceriksizliği nedeniyle "Çözüm kabiliyetini kaybetmiş bir ülke" olarak tanımlayan Gürtuna, 21. yüzyılda dünyada bilgi teknolojileri, genetik ve çok kültürlülük devriminin ön plana çıktığını, bunların tartışıldığını, fakat bu kavramların hiçbirinin Türkiye'nin gündeminde bulunmadığını savundu. Gürtuna, ''Dünya bunları konuşurken, Türkiye kavgayı konuşuyor, çekişmelerin siyasetini yapıyor. Geri kalmışlık psikolojisinin ezikliğinin ifadesi olan politikalara sahne oluyor" dedi. 

Türkiye'nin temel sıkıntısının sistemsizlik olduğunun altını çizen Gürtuna, bütün politikalarını bir sistem dahilinde ve belli bir süreç içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ülkede yaşanan bütün problemlerin birbiriyle girift bir vaziyette ve birbirine entegre olduğunu belirten Gürtuna, mevcut problemlerin çözümünün de birbirine entegre olduğunu ve hepsinin birlikte ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Çözüm ve kalkınma için sen-ben kavgasının bir kenara bırakılması ve ülkede yaşayan herkesin kucaklanmasının şart olduğuna işaret eden Gürtuna, ''Artık çözüm toplumu kavramını ortaya koymalıyız. Türkiye bugün maalesef yıllardır ülkeyi yöneten siyasi kadroların beceriksizliği ve ayrışma nedeniyle çözüm kabiliyetini kaybetmiş bir ülke konumundadır'' diye konuştu. 

Türkuaz Hareketi Lideri Ali Müfit Gürtuna, bir gazetecinin "Neden mevcut bir siyasi partiyle hareket etmediniz, bir çatı altında olmadınız?" sorusunu, "Biz birleşecek bir çatı göremiyoruz ki. Böyle bir çatı var mı, yoksa var da biz mi görmüyoruz? Bizim söylediklerimizi konuşan bir siyasi hareket yok. Biz ülkenin stratejik geleceğini, klasik boş vaatler yerine, Türkiye'nin reelde yapması gerekenleri konuşuyoruz. Böyle bir siyasi ekip olsa da keşke biz de ona dahil olsak'' şeklinde cevapladı. 

Gürtuna, Turkuaz Hareketi'nin ne zaman siyasi bir yapılanma, partileşme içerisine gireceğiyle ilgili bir soru üzerine, 2007 Genel Seçimleri'nden önce partileşme ve teşkilatlanma sürecini tamamlayarak seçimlere hazır hale geleceklerini ifade etti. Gürtuna, yaptığı gezilerde kendilerine büyük bir teveccühün oluştuğunu ve bu nedenle yepyeni yüzlerle birlikte teşkilatlanma sürecini çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceklerini söyledi. 

Gürtuna ve beraberindekiler, daha sonra Giresun'a gitmek üzere Trabzon'dan ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 16:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?