30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Hacca gidememenin üzüntüsü

10 yıldır hacca gitmek için biriktirdiği yaklaşık 4 bin YTL'lik hac parasını kaybeden yaşlı şahıs, büyük üzüntü yaşıyor.


Trabzon merkeze bağlı Yeşilova Köyü'nde oturan Remzi Mazlum (77) önceki gün yaklaşık 10 yıldır haca gitmek için biriktirdiği 4 bin YTL'yi dövize çevirmek için Trabzon şehir merkezine geldi. Ancak işlerinin uzun sürmesi üzerine parasını dövize çeviremeden köye dönmek için dolmuşa binen Mazlum, evine geldiğinde cebindeki 4 Bin YTL'nin olmadığını gördü.

Hac parasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Mazlum "Nasıl oldu nasıl düşürdüm veya çaldırdım bilmiyorum. 10 yıldır hacca gitmek için fındık paralarından hac parası biriktiriyordum. Geçtiğimiz yıl hacca gitmek için niyet ettim ancak kanser hastası olan eşim 'Beni bırakıp nerelere gideceksin?' deyince onu hasta halde bırakıp hacca gitmek içime sinmedi. Eşim geçtiğimiz 12 Nisan 2007 tarihinde vefat edince önümde de hacca gitmek için bir engel kalmadı. Bende biriktirdiğim hac parasını dövize çevirerek önümüzdeki yıl için hac müracatı yapacaktım. Ancak ne olduysa oldu hacca gitmek için biriktirdiğim parayı kaybettim. Dolmuşta mı düşürdüm, Trabzon sokakların da mı düşürdüm. Hatırlamıyorum. Eğer bu beze sarılı parayı bulan olursa mutlaka teslim etsin. Hacca gitmek en büyük hayalimdi ama yine de nasip" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 16:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?