5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Hacısalihoğlu Broos'a sahip çıktı

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Galatasaray maçında alınan mağlubiyeti hakem hatalarına bağlamanın doğru olmadığını ancak hakem hatalarının maçın sonucu üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Galatasaray maçı ve sonrasını değerlendiren Hacısalihoğlu, Galatasaray karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını ama mağlubiyeti de hak edecek bir futbol oynamadıklarını belirtti. Maçta hakemlerin kritik hataları olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, "Maçın sonucu ve kaderini etkileyecek hatalardı bunlar. Ancak her şeye rağmen Trabzonspor bu maçta mağlup olmaması gerekirdi. Daha iyi oynaması, yüreğini ve kazanma arzusunu sahaya koyması gerekirdi. Yalnızca hakem hatalarına bağlamadan, hakem hatalarının da etkili olduğu bir maç şeklinde değerlendirmek gerekir" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos'un eleştirilmesini de değerlendiren Hacısalihoğlu, "Maç neticesi kötü olunca, her türlü değerlendirme yapılır. Sonuçta Trabzonspor'un kaybetmemesi gereken bir maçtı. Konum itibariyle, ligdeki durumu itibariyle istenilen gerçekleşmedi. Orta kazanılmayan bir maç var bunda hoca da dahil olmak üzere hepimizin eksikleri olabilir. Ligin henüz 4'te birlik 1'lik bölümü henüz tamamlandı. Ligde çok daha maç var. 3 puanlık sisteme göre bu puanlarda kapatılamaz puanlar değil.

Trabzonspor'un hedefi zirvede yer almak, Avrupa Kupalarına katılmak ve Türkiye Kupası'nı kazanır bir şekilde ligi tamamlamak. Lider ile aradaki 12 puanlık fark önemli bir fark. Trabzonspor'dan önde daha çok puan olan bir çok takım olduğunu düşünürsek dikkate alınması gereken, önemsenmesi gereken bir puan farkı var. Trabzonspor gerçek gücünü, gerçek futbolunu sahaya yansıtırsa, bundan sonrasında daha az hata yapar. Daha çok kazanma azmini ve yüreğini sahaya yansıtırsa daha iyi konumda ligi tamamlarız" diye konuştu.

Trabzonspor yönetiminin Galatasaray maçı öncesi veya sonrası Broos'u tartışıp tartışmadığı ile ilgili bir soruya ise Hacısalihoğlu, "Broos antrenörlüğü bugün başlamadı. Belçika gibi Avrupa futbolunda söz sahibi olan bir ülkede uzun yıllar şampiyon olan takımları çalıştırdı, şampiyon yaptı. Trabzonspor'un lige başlarkenki durumuyla bugünü karşılaştırırsak, başarılı olmadığı bir sezon geçirdiği aşikar. Hoca kim olur ise olsun tartışılır. Yönetim kısa vadeli hoca anlaşmaları tespitleri yapmayacağı Trabzonspor'un büyüklüğüne yakışır bir şekilde bu işi daha sağlıklı değerlendirmesi gerektiği inancıyla şu anda bir hoca tasarrufu yok" diye cevapladı. Geçtiğimiz sezon söz konusu haftada Trabzonspor'un 20 puan ile lider olduğu hatırlatılması üzerine ise Asbaşkan Hayretttin Hacısalihoğlu şunları söyledi:

"Ellerindeki mevcut kadronun çok daha iyi futbol oynaması çok daha başarılı olmasının yanında puanının fazla olması gerekirdi. Bunu bizim değerlendirdiğimiz gibi hoca da geçmişe bakıp bir değerlendirme yapıyordur. Bu sezon çok iyi futbol oynamayan zaman zamanda şansızlığa uğrayan, beceriksizce goller kaçıran bir ekip. Ama toparlanacağını düzeleceğini ve bu dönemin kötü bir dönem olarak geride kalacağını düşünüyorum."

Hacısalihoğlu, Cuma günü kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları Kayserispor maçından güzel bir sonuç ile ayrılmak istediklerini belirten Hacısalihoğlu, "Kayserispor karşısında Trabzonspor geçmişteki hataları unutturacak bir futbol ortaya koyarak başarıyla tamamlayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 10:10:04
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 11:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol cesur IP: 88.76.107.xxx Tarih : 21.10.2009 15:16:38

hocayida alin gidin. bir kasaba takimi calistirsin size . egolarinizi tatmin edin.