4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

'Hakem hatalarına göz yummayacağız'

Antalyaspor maçında yapılan hakem hatalarının sabırlarının son noktası olduğunu belirten Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakemlere karşı olan toleranslarının bittiğini söyledi. 

Antalyaspor maçından sonra taraflı, tarafsız bizi seven, sevmeyen herkes Trabzonspor'un hakkının yendiğini söylediğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Biz geldiğimiz günden beri iki cümlenin etrafında durduk, 'hak ve hakkaniyet'ten söz ettik. 'Bize haksızlık yapılmasına müsaade etmeyiz, haksız bir kazancın da bize kimsenin vermesine müsade etmeyiz' dedik. Hakem arkadaşlarımız elbette hata yapacaktır ama hatalar kabahat olmayacak. Trabzonspor'un hakkının yanlış kararlarla ortadan kaldırılması, puan almamızı engellemenin bir bedeli vardı. Biz bugüne kadar mütevaziliğimizi bozmadık. Bunun da nedeni bazı kendini bilmeyen insanların Trabzonspor'u, Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde etkin olduğunu ve bununda diyetini alacağını söylemleri vardı. Bizde o dönemde ne diyet alırız, ne de diyet veririz söylemlerimiz vardı. Bunlara ters düşmeyelim diye ufak hatalara göz yumduk" dedi. 

Konyaspor maçında Hüseyin Çimşir'in hakeme 'kaleci degajını geç yapıyor' ikazından dolayı dışarı atıldığını hatırlatan Hacıosmanoğlu "Bir hafta sonra yine bizim taraftarımız önünde Galatasaray maçında sınırları aşan itirazlara kart gösterilmemesine bir şey demedik. Bunun gibi bir sürü hareketler oldu onlara da bir şey demedik. Ama Antalyaspor maçında yapılan hakem hataları, bizim sabrımızın son noktasıydı. Türkiye Cumhuriyeti devletinde, futbol kamuoyunda şunu herkes iyi bilsinki bizim şampiyonluk yolunda rakibimiz olan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş hakkında karar verirken, nasıl bu camialarını gücünden, duruşundan ve eylemlerinden çekiniyorlarsa Trabzonspor camiasının büyüklüğü ve gücü çekindikleri camialardan çok daha büyüktür. Uzun süredir bu gücün yansımasını onlar hissetmemiştir. Ama Trabzonspor'un bu denli kendi sahasında bu zor durumdayken nizami golünün ve penaltısını ortadan kaldıran hakem kardeşlerimiz ve onları yöneten arkadaşlara karşı bundan sonra görmedikleri eylemlerle karşılaşacaklardır" diye konuştu. 

Hacıosmanoğlu, Merkez Hakem Kurulu'nda yetkili bir isim ile konuştuğunu kaydederek, "Bana ifadesi 'Bu maç haftanın olayı, haftanın katli' dedi. Tabi onlarda gereğini yapacaktır. Onların gereğini yapması bizim kaçan puan ve çıkış yakalama adına kaçan moralimizi, taraftarın bu tepkisini ortadan kaldırmıyor. Hakemlerin elbette dokunulmazlığı olacaktır. Ama onlarında dokunulacağı noktalar olacağını unutmasınlar. Bizim bu konudaki sabrımız bitmiştir. Bizim bu konudaki toleransımız bitmiştir" şeklinde konuştu. 

"CEM PAPİLA'NIN YORUMCU OLMASI ONA BİR ÖDÜL" 

2005 yılında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve şampiyonluğu etkileyen maçta vermiş olduğu kararlar sonrası Trabzon insanını sokağa döken eski hakemlerden Cem Papila'nın hakemliği bıraktıktan sonra bir televizyon kanalında yorumculuk yapmasını eleştiren İbrahim Hacıosmanoğlu, "Spor camiasının çirkin yüzü burası. Türk spor tarihine vermiş olduğu çarpık kararlarla damgasını vuran ve sansasyonel bir hakem olarak anılan Cem Papila'nın faal hakemliği bıraktığı gün gidipte ulusal bir kanalda böylesine bir programda böylesine bir koltukta oturup ve orda da tavırları ile bana göre itici bir tutum sergileyen bir konumda yer bulması gariptir. Baktığınız zamanda ondan sonraki süreçte gelen hakemlerin bu tür hataları yapıldığı zaman sosyal hayatlarını etkilemediği, tam aksine daha çok itibar gördüğü ortadayken Türk sporunu yöneten hakemlerin kendilerini geliştirme ve daha ileriye gitme şansı yoktur. Ben bunu bir yönetici olarak söylemiyorum. Biz bugün Trabzonspor'un içindeyiz ve Trabzonspor'u yönetiyoruz. Bu haksızlıklara karşı tepkimizi koyuyoruz. Bu da son koyduğumuz tepkidir. Bir daha Trabzonspor haksızlıklara karşı karşıya kaldığı zaman medya ve yazılı basın yolu ile bu insanlara tepki göstermeyeceğiz. Hiçbir söz söylemeyeceğiz. Ama yanlışı yapanında yanlışının yanında kalmayacağına kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum" açıklamasını yaptı. 

Hacıosmanoğlu, önce Sivasspor ardından da Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını ifade ederek "Bu maçları kazanıp iyi bir ivme yakalamak istiyoruz. Bizim tek hedefimiz Trabzonspor'un saha sonuçlarını kendine yakışır hale getirmek. Saha sonuçları geldiği zamanda birlik ve bereberliği daha üst seviyede olacağını düşünüyorum. Gelinen noktada 4 hafta hiç gol atmadan, puanlar kaybettik, rakiplerimiz de kaybetti. Bu arada açığı kapatıp iddialı konuma gelebilirdik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 11:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?